Tange sø

Vi havde i år kun booket 14 dages sommerferie, som blev brugt på nogle småture i vores hjemlige rofarvand ud for Gjøl, men da vejret en dag viste sig fra sin gode side besluttede vi at kaste kajakkerne på taget af bilen og køre til Tange, som vi før har snakket om at besøge.
Vi besluttede os for at kigge lidt nærmere på Tange Roklub og fandt rimeligt smertefrit frem til deres klubhus som ligger suverænt godt og ret idylisk i krog af Tange sø.
Vi besluttede os for, at Tange roklub nok ikke havde noget imod at vi benyttede deres bådebro, så vi gik på vandet herfra.

Blog ImageSe flere fotos på kajakfoto.one2.dk

Tange sø er Danmarks største kunstige sø som ligger i den sydøstlige del af Viborg amt, og søen ejes af Tangeværket.
Onde tunger påstår at der er planer om at tørlægge søen. Hvis disse planer føres ud i livet vil det være ren natur-vandalisme da søen har eksisteret siden 1920 og idag udgør en helt naturlig del af området, en ren naturperle.
“Bevar Tange sø”

Tilbage til udflugten.. Søen er ca. 10 km lang og krum som en banan, og vores mål var at komme ned i modsatte ende af søen og retur. Selve turen ned af Tange sø var temmelig flot, blot med den negative detalje at hovedvejen er anlagt langs søens vestlige bred, så man har udsigt til trafikken det meste af vejen til Ans.
På strækningen fra Ans og ned til der hvor søen igen bliver til å, var der derimod utrolig fredeligt, og det var da også her vi valgte at holde frokostpause – Ren idyl :o)

På tilbagevejen stødte vi på et lidt overraskende projekt. Borgere i lokalområdet er gået sammen om at anlægge en badestrand, og jeg må sige at resultatet er rigtig flot. Der er kørt strandsand på og selve badeområdet er afgrænset således at det er børnevenligt, der er oprettet omklædnings og toiletbygninger, der er sat grill op til fri afbenytning, i det hele taget et rigtig godt initiativ..
I den lille times tid vi tilbragte på stranden var mange besøgende der kom forbi, også et par af de lokale der skulle have sig en dukkert.

Da vi sidst på eftermiddagen, efter en rigtig god tur, igen ankom til Tange Roklub, mødte vi Karsten, som er klubbens Gæstekontaktperson, meget heldigt :o) – han viste os rundt i klubbens lokaler og fortalte lidt om forholdene ved søen. Tak for gæstfriheden, Karsten – vi ses sikkert en anden gang :o)
Klubben minder rent størrelsesmæssigt lidt om vores egen klub, Gjøl Roklub.

Kort og godt- En god tur i et flot område..

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Ture 2007. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s