Sælsafari

Otte km sydvest for Gjøl, ude midt i Limfjorden, nærmere bestemt, Nibe Bredning, ligger en lille ø, Rønholm, hvor en flok spættede sæler holder til. Flokken bestod i 2007 af ca 20 individer, som man kunne være heldig at møde, når de på de få gode sommerdage der trods alt var i 2007, lå på deres strand og slikkede solskin.

Blog ImageSe flere fotos på kajakfoto.one2.dk

Vi havde hørt fra et par af klubbens inkarnerede baglænsroere at muligheden for naturoplevelser, ud over det sædvanlige fandtes lige under vores næsetip.
Vore første tur til Rønholm foregik lidt spontant og jeg fik desværre ikke husket at få mit kamera med ombord.. Men mødet med sælerne var dog ligeså overvældende den dag som det var på senere udflugter.
Sælerne er nogle utroligt nysgerrige dyr der følger med i alle vore bevælgelser. Man kunne have flokken mistænkt for at have udpeget 4-5 spejdere som kun har til opgave at observer “de fremmedes” bevælgelser. På vores tur i august, hvor billederne er taget, lå vi ca 100 meter fra Rønholms strand, i over 1 time, og nød “spejdernes” bevælgelser omkring os, snart ligeforan kajakken, snart lige bagved, snart ved siden af.. alt imens at resten af flokken enten dasede videre på øen eller observer os på afstand.

Da vi omsider syntes at vi burde vende snuden hjemover, fik vi følgeskab af et par af “spejderne” det var ligesom de ville sikre sig at vi nu også sejlede hjem. De fulgte os tæt over de næste par kilometer.

Det er lidt underligt at tænke sig, at bare 8 km meter fra Gjøl, og ca 20-25 km fra hjertet af Aalborg, har man muligheden for at opleve så storslåede dyr i fri dressur :o)

Tællinger fra fly har i 2007 afsløret, at Limfjordens sælbestand tæller mindst 1100 spættede sæler som er talt på 11 lokaliteter imellem Aalborg og Thyborøn, så der er maser af oplevelser at hente på Limfjorden.

“Sælerne er tilbage” – Læs artiklen på jægernes hjemmeside “Netnatur”.

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Ture 2007. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s