Meget tidlig morgentur

Vækkeuret var sat til at ringe kl. 03.30 men vi vågnede faktisk af os selv, en halv time før,
så vi kunne jo ligeså godt komme ud af fjerene og begynde at gøre os klar..
Fruen og jeg havde dagen forinden snakket om at tage på en lille ekspedition, natten til søndag den 27 juni, bare for at nyde naturen på et andet tidspunkt af døgnet end det vi plejer, og da der denne nat var fuldmåne var det jo en ideel anledning.

Den første plan var at tage til Rønholm, en lille ø i Nibe bredning, og hilse på sælerne men efter at have konsulteret DMI blev planen ændret.
DMIs vejrstation i Aabybro kl 03.15 viste en vind på under 1 m/s imens vejrstationen på Gjøl havn viste 6-7 m/s
Egentlig ret tankevækkende at der kan være så forskel på vinden afhængig af om man bor ved vandet eller i byen, men vi har set fænomenet mange gange før..
Nå – men da vi havde et udpræget ønske om en hyggelig og stille morgentur på fladt vand, valgte vi i stedet for at tage på Ryåen og sige godmorgen til naturen langs med åbreden.
Ca. kl. 04.00 var vi klar til afgang fra broen ved Skeelslund (ryå bådelaugs ophalerplads) og turen op af Ryåen kunne begynde..
Jeg havde egentlig været så naiv og håbe på at se en myliade af dyreliv langs med åen her så tidligt om morgenen, men men men..
Vi mødte rigtig mange fiskehejre, et par forvildede ænder nogle snepper af en art og en masse fuglekvidrer i sivene, men alt det dyreliv som vi havde håbet på at opleve udeblev.. men dejligt fredfyldt var det..

Turen gik fra Skeelslund op forbi den nye shelterplads ved Birkelse hvor 6-7 turkajakfolk havde slået lejr for natten og nu sad og nød den tidlige morgenstund med en fiskesnøre i åen..
Vi roede videre igennem Birkelse hovedgård forbi Aabybro mejeri og videre op ad åen, og op til de flade marker nord for Toftegårde hvor vi fandt en lille sivhavn hvor morgenmaden kunne fortæres..
Havnen vil fremover, i folkemunde, kun blive kaldt Kirstenshavn…

På tilbagevejen dukkede solen frem på en skyfri himmel og omkring ved ni tiden var vi tilbage ved Skeelslundbroen igen..

Slut på en dejlig morgentur – vi fik roet omkring 21 km i et dejligt sløvt og afslappet tempo og fik udnyttet en flot morgenstund til noget fornuftigt i stedet for at ligge og klamre sig til dynen hjemme i sengen..

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Ture 2010. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s