Sommertræf, Helnæs

Vi har nu været medlem af Havkajakroerne i nogle år og har før været på sommertræf med foreningen.. Sidst vi var med var i 2008 hvor det fandt sted i Doverodde i Thy.
Dette års udgave var henlagt til det fynske, nærmere bestemt på Helnæs, den lille halvø som ligger lidt syd for Assens. – Træffet strækker sig fra mandag til lørdag i uge 30..

Vi startede turen mod Fyn søndag middag, i Knirke, vores grønne kajakbus, og vores hensigt var egentlig at tage en overnatning på en fynsk rasteplads således at vi kunne komme friske og veludhvilede til lejren mandag middag, men da vi kom forbi Helnæs mølle, hvor træftet skulle finde sted, kunne vi se at der allerede var kommet folk med kajakker så efter en høflig forespørgsel fik vi lov at at tage overnatningen i lejren.. Lejren er forbeholdt telte og da vi kun havde Knirke med, måtte vi bryde reglerne lidt – Undskyld for det.. vi har telt med næste gang..
På træffets første dag og i høj solskin, ankom folk i en lind strøm og lejrpladsen blev langsomt forvandlet til en myretue af aktivitet og snak, gamle bekendtskaber friskes op og nye indgås.. rigtigt hyggeligt – Sidst på eftermiddagen deltog vi i det traditionelle kajakorienteringsløb op og ned af kysten og dagen sluttede af med et fælles grill arrangement på lejrpladsen..
Det vi så mest frem til i ugens program var Dubside..
Vi havde tilmeldt os et rullekursus med en af de største guruer indefor havkajaksporten…
DUBSIDE – en lille spinkel fyr, amerikaner og med en kæmpe fuldskæg og altid i klædt i sort, både til vands og til lands..
Virkelig en fyr med karisma.. og på trods af hans noget rå udseende vinder hans væsen ved nærmere bekendskab.. En rigtig rar fyr, som rejser rundt i hele verden med hans foldekajak og underviser i rulleteknik hvor han kommer frem. – man siger han har 30 forskellige måder at rulle på..
Vi var 5 mand på dagens første hold.. Undervisningen foregik enkeltvis og det skulle hurtigt vise sig at Dubside vidste hvad han havde med at gøre.. Det lykkedes nemlig for ham at lære mig at rulle – Yeaahh .. (har dårligt fået armene ned endnu ;o)
Iøvrigt er Dubsides teori at yoga er svaret på hvordan man holder sig smidig bevare en god kajakbalance..
hmmm.. Jeg er alvorligt bange for at fruen nu melder os begge til yoga vinterens aftenskole.. ;o(
De efterfølgende dage gik med en kajakture, .. rulleteknik og cykelture rundt på halvøen bl.a. ud til det flotte Helnæs Fyr. (og regnvejrshygge)
Fik iøvrigt hilst på Bjørn Tomasson – Arkitekt bag min hjemmebyggede kajak, Njorden.. Ærgrer mig lidt over jeg ikke havde den med derned.. men næste gang..

Denne måde at mødes med ligesindede på, kan varmt anbefales, det er en fantastisk måde at holde fri på og man er sprængfyldt med nye impulser og nye indtryk efter en i selskab med kajakfolk fra hele landet..Blot at slentre hen ad stranden kigge på alle de forskellige kajakker som folk har med.. det er en oplevelse, og en inspiration i sig selv..

Tak til alle vi mødte for en god oplevelse.. Vi ses..

Se flere billeder fra træffet her:

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i HKR Sommertræf, Ture 2010. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s