Sommertræf, As vig

Som sædvanlig var uge 31 reserveret til Havkajakroernes sommertræf som i år blev afholdt på lejrskolen Horsnæsbo i As Vig mellem Horsens Fjord og Vejle Fjord.
Havkajakroerne er en internet basseret forening med omkring 1500 medlemmer Medlemmerne er enkeltpersoner eller folk som i forvejen er medlem af en lokal kajakklub som bruger Havkajakroerne til at finde inspiration i, og møde andre havkajakroere at dele erfaringer med. Det er tredje gang vi deltager på sommertræf og vi nyder denne fantastiske og billige måde at udleve sin hobby på i en hel uge sammen med “lidelsesfæller” fra hele landet, ture workshops, foredrag og hygge.. det kan ikke blive meget bedre..
Der var ialt ca. 120 havkajakroere som havde bebudet deres ankomst, og da vi søndag eftermiddagen var ankommet til lejrpladsen blev vores nye Vango tunneltelt sat op vi nød aftenen med at sidde og kigge på at lejrpladsen stille og roligt voksede sig større og større.

Mandag morgen, tidligt op, og dagen blev startet med en morgendukkert (fruen nægtede).. Kl 0900 hver morgen, hele ugen var der Infomøde hvor dagens aktiviteter blev gennemgået. Den første dag på et sommertræf bliver der altid afviklet et kajak o-løb.. Det er traditionsmæssigt altid et tilløbsstykke hvor stort set alle deltager.
I år var kom vi på lilla hold med Finn som holdkaptajn, 12 mand m/k, et usædvanligt stærkt hold skulle det senere vise sig ;o)
O-løbet var i år ca. 10 km langt og med fem poster fordelt op langs kysten i As vig.
Post 1 – “Power padling”. Vi fik et reb med 10 vægte på bundet i bagenden af vores kajak og så gik det ud på at trække så mange vægte fri af vandet som muligt. Det kræver effektive rotag og kræfter..
Post 2 – Hele holdet skulle skifte kajak, på vandet og på tid. Alle skulle have siddet i en anden kajak inden tiden blev stoppet.. En rigtig god øvelse som vi nok lige skal have afprøvet i klubben på et senere tidspunkt.
Post 3 – Baglænsroning, 100 meter på tid..
Post 4 – Reservepagajræs, Alle vores pagajer blev inddraget, undtagen vores reserve pagajer.. dernæst skulle hele holdet runde en bøje kun med brug af de reservepagajer der var til rådighed.
Post 5 – Den obligatoriske… “Sikkerhedsudstyr” Hvor meget grej har vi med..
Lilla hold vandt naturligvis den samlede o-løb ;o)
Sommertræffet havde i år besøg af den kendte havkajakroer Rowland Woollven som er kendt bl.a. for sin tur “Around Brittain” som levende gav et foredrag om mandag aften.
Rowland afviklede i løbet ugen flere kurser og workshops med emner som sikkerhed og roteknik.. Spændende fyr.. har måske en lidt nørdet tilgang til tingene men har sine overbevisninger baseret på egne erfaringer :o)

Tirsdag.. Hva laaaaaveeer då.. Tue og Anne Kathrine´s som var vores naboer havde deres lille datter Ingrid på 2 år med på træf og hun underholdt os hver morgen under træffet, en rigtig lille charmetrold som i øvrigt nok ikke kan undgå at blive havkajakroer.
Morgendukkert…. (fruen nægtede stadig)..
Infomøde og dernæst klargøring til dagens udflugt.
Rundt om Hjarnø, 42 havkajakker i strålende solskinsvejr, med Jørgen Skovmand som turleder.. En rigtig god tur, 25 km i forrygende vejr og godt selskab.
Onsdag.. Jeg havde meldt mig på kurset “Forlænsrul” med Lise og Axel fra Gilleleje som er selvlærte rullere.. Imponerende hvad de kan.. respekt !
Jeg bliver sgu nok aldrig forlænsruller men fik dog en masse inspiration med hjem til nye øvelser og måder at træne rul på.. En fed formiddag.. Og tak til Steen for hans støtte og support ;o)
Eftermiddagen indbød til en tur til Juelsminde.. energien rakte dog ikke så langt som intentionerne.. men en god tur blev det.

Torsdag.. Vi vågnede op til en meget blæsende dag.. De fleste ture blev aflyst, men i stedet stillede Tue fra OnAdventure, sig til rådighed med en Surf workshop..
Hele formiddagen gik med at surfe på bølgen blå imens fruen var på “Leg & teknik” med Jannie.. som er en af de mest populære instruktører på træffene. Jannie kan altså nogle tricks..
Fredag.. Ikke fordi at det var begyndt at regne men fordi at vi havde en aftale hjemme i Biersted, begyndte vi at pakke sammen.
Sommertræffet slutter ellers først efter afslutningsfesten lørdag aften men man kan ikke være to steder på engang..
Næste år tager vi det hele med…
Tak for hyggeligt selskab, til alle jer vi mødte i løbet af ugen.. og tak til træfudvalget for et godt stykke arbejde, frivilligt arbejde skal i den grad påskønnes !
På gensyn..

Se flere billeder fra træffet her

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i HKR Sommertræf, Ture 2011. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s