Sommertræf, Farsø Efterskole

I år var det fjerde gang vi skulle deltage i Havkajakroernes sommertræf og i år, var det meget belejligt, henlagt til Farsø Efterskole, nærmest i vores egen baghave.
Ialt 137 deltagere havde meldt deres ankomst og da vi drejede ind på campen, tidligt mandag morgen, var lejren allerede godt etableret.
Vi genkendte straks vores nabo fra sidste år, Steen fra Brøndby, som vi slog lejr ved siden af igen. Tue & co blev vi, også igen i år, naboer til og da Jakob og Mikael fra Frederikshavn kajakklub nåede frem ved middagstid, slog de sig også ned i Havkajaknord campen.
Vi havde set frem til det traditonsrige orienteringsløb, men det blev desværre kortet ned p.g.a. vejret, det blæste 10 til 12 m/s. – men en frisk tur blev det til og de fleste af posterne blev da også fundet.
Dagen blev på hyggelig vis, afsluttet med vinsmagning med vin fra den lokale vingård Glenholm. – Aftenen trak lidt ud fordi vi vi blev opfordret til at tømme flaskerne efter vinsmagningen.

Tirsdag
Formiddagen gik med ingenting og lidt rebøvelser..
Vi havde vi set frem til eftermiddagens kursus med Shawna og Leon Sommé fra BBB, Vi havde meldt os på et kursus som de kaldte “Performance padling” og det blev en rigtig god eftermiddag hvor vi lærte om at kontrolere kajakken med vægtforskydning, kantning, forror og bagror. En dejlig eftermiddag i selskab med de mest fantastiske og sødeste instruktører.

Stikord fra kurset:
Foran hoften (forror) -> drej op mod vinden
Bagved hoften (bagror) -> drej med vinden.
Vindretningen skal have stor indflydelse på dine valg.

Om aftenen lavede Shawna og Leon iøvrigt en rigtig fin præsentation af deres forretning, “Body Boat Blade” hjemme i USA.
Se iøvrigt Shawna og Leoná nyhedsbrev på deres hjemmeside:  Body Boat Blade on tour

Onsdag
Langsom opstart, hvorefter vi brugte nogle timer på rulletræning.. Kirsten´s sweeprul kom til at virke, men det var også mange rådgivere på opgaven ;o)
Vi kørte herefter til Farsø og handlede ind og efter frokosten tog vi på vandet igen..
Kirsten havde nu glemt sit sweeprul.. hmmmm…
Sidst på eftermiddagen havde lejren besøg af SOK som på meget underholdende og informativ vis fortalte om redningstjenesten, dens opgaver og samarbejdet med Trygfonden.
I programmet var der annonceret fælles grillaften som skulle starte kl.19 men grillmesteren havde ikke styr på kullene så aftenmaden blev først indtaget efter kl 21…
Ventetiden blev dog effektivt udnyttet med at drikke godt med rødvin m.m.

Torsdag
Vi var lidt tunge i hovederne da vi kravlede ud af soveposerne denne morgen men op skulle vi, da vi var på rengøringsholdet denne dag. Vi vandt tjansen med at gøre lokummer rent i en af elevbygningerne.. Skulle vise sig at være en yderst overkommelig opgave.. Jobbet blev udført på 20 minutter.
Over middag roede vi til Hvalpsund for at indtage en færgeis – 3 kugler, softice, guf, syltetøj og flødebolle.. Vi var omkring Illeris for at nasse kaffe men missionen mislykkedes..
Til aften fik vi besøg af Thomas fra Nibe Roklub som, ligesom os, ville høre Tue Brems, fra OnAdventure, fortælle om en tur til færøerne som han har i støbeskeen til 2013.
Efter Tue´s indlæg var det Morten, fra Karpenhøj´s tur til at fortælle lidt om en tur til syd Grønland som han og Mikael fra Kajakgården er i gang med at tilrettelægge.
Vi blev temmeligt fristet af Mortens salgstale…
Iøvrigt ugens koldestes aften..

Fredag
Vi havde aftalt at tage rundt om Fur med vores rovenner fra Holbæk og Randers. Turen omkring Fur blev gennemført i der mest fantastiske sommervejr og med Jørgen fokdal som rigtig god Turleder..
En enkelt af deltagerne valgte at ro baglæns det meste af vejen rundt ???
Turens højdepunkt var selvfølgelig ølpausen på Fur bryghus

Aftenen blev afsluttet med et foredrag af Shawn og Leon fra BBB som underholdte med deres 44 dage lange tur rundt om Vancouver Island..
Imens vi var på tur er lejren skrumpet. Mange har pakket sammen kørt hjem, sandsynligvis fordi der er blevet meldt om regn i morgen.

Lørdag og sidste dag
Hele natten havde det stået ned i stænger og vi kunne konstatere at vores Vango telt var vandtæt i modsætning til vores provianttelt (et billigt festivaltelt).
Vi havde lovet vores ny rovenner fra Randers (Mikael og Stine) at hjælpe dem igang med lidt rulletræning, så formiddagen gik med teknik og leg, samtidig med at blæsten tog til.
Over middag kørte vi ind til Løgstør og fik en hotdog fik handlet lidt ind til festmiddagen, hvorefter vi tog tilbage lejren og pakkede vores grej sammen..
Festmiddagen bestod af mad masser af jomfruhummere og ellers mad fra Farsø kro.. ummm det smagte det godt.. og vi var godt nok også sultne..

Som sagt, så havde vi, tidligere på dagen, pakket bilen, så ved midnatstid takkede vi farvel og vente snuden hjem til Biersted igen..

Tusind tak til bestyrelse og træfudvalg for en fantastisk uge..
Selv vejret havde i styr på…
Tak for godt naboskab til alle jer som holdt os ud i en hel uge ;o)
Vi ses helt sikkert igen næste år på sydfyn :o)

Se flere billeder fra ugen her:

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i HKR Sommertræf, Ture 2012. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s