Med DGI på Turlederkursus

Den første week-end i september løb DGI Nordjyllands, Havkajak Turlederkursus af stablen som blev afviklet med udgangspunkt fra Gjøl Havn.
Vi var fire fra Gjøl med på kurset sammen Per fra Løgstør Ro & kajakklub og Birger fra Nappedam kajakklub og det gik hen og blev en rigtig hyggelig og spændende men også en temmelig hård week-end mest på grund af den ubarmhjertige blæst på anden dagen.
Turlederkurset er et modul i DGI´s Havhajakuddannelse hvor kursisterne lærer hvad rollen som Turleder indebære og hvor stort ansvar han har.
Først og fremmest har turlederen det overordnede ansvar for gruppen, som indebærer turplanlægning, overblik over ruten, vejrliget o.s.v.

Kurset startede med en del teori, hvor vi gennemgik Turlederens rolle efterfulgt af et indlæg om brug af kompas og almen navigation almen navigation.
Efter det tørre stof fik vi pakket kajakkerne til week-endtur og kunne endelig gå i gang med det sjove som jo foregår på vandet.
Turen startede fra Gjøl, lørdag middag og endte på Egholm om aftenen, hvor vi overnattede på Shelterpladsen ved Færgelejet og så igen retur til Gjøl om søndagen.

Der er i kurset lagt særlig vægt på sikkerhed og vi blev derfor løbende udsat for diverse uheldsscenariar som vi på skift agerede turleder på og hvor vi blev udfordret til det yderste. Vi havde jævnligt “mand over bord”, nogle gange som bevidstløs eller måske med forvreden skulder, hvorefter der blev iværksat diverse rednings og bugseringsteknikker i scene.. Som sagt, var det en temmelig blæsende week-end og bugseringsøvelserne krævede derfor mange kræfter, især en af de sidste øvelser som foregik lidt for tæt på sejlrenden, men den gav stof til eftertanke.
Vi havde også flere bløde cases hvor der mere var tale om psykologisk førstehjælp, men altid med Turlederen som omgangspunkt.
Instruktørerne, Jan og Klaus var mødt velforberedt op til kurset og formåede at holde alle til ilden med et dejligt roligt overblik.

Søndag aften, efter bilen var blevet tømt og sofaen var blevet indtaget kunne man pludselig mærke trætheden i hver en muskel i kroppen..
Jo – det var en god week-end….

Tak for et rigtigt godt og tankevækkende kursus og tak til alle medvirkende :o)

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Ture 2012. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s