Nu som Havkajakinstruktør 1

Så lykkedes det omsider at få skrabet de nødvendige kurser sammen til at jeg kan få lov til at kalde mig DGI Havkajainstruktør 1 .
Det er super lækkert “omsider” at være nået så langt – Jeg siger “omsider”, fordi processen snart har strakt sig henover 2 år.

instr-blogDer er mange årsager til at det er trukket i langdrag, en af årsagerne har været at DGI undervejs ændrede på retningslinier og uddannelsesstrukturen og en anden årsag har været at der indtil nu, ikke har været udbudt særlig mange kurser i det nordjyske, en ting der er ved at blive rettet op på nu, idet at flere og flere nordjyske klubber har meldt sig ind under DGI’s faner og  dermed har skabt en større opbakning til de kurser der fremover bliver udbudt i Nordjylland.

For at kunne kalde sig Havkajakinstruktør 1 under DGI, kræver det at man inden har tilegnet sig  et færdigheds nivaue svarende til havkajakroer 1 (EEP2)  og at man herfter tager følgende kurser:

– Klubinstruktør (20 timer),
– Teknik 1 (20 timer),
– Turleder (20 timer),
– Navigation (12 timer),
– Førstehjælp (12 timer)
se DGI hjemmeside

En ordentlig omgang som i den grad kræver koordinering og god tid, hvis man har ambitioner om at gennemføre det hele i løbet af en sæson. Det kan næsten ikke lade sig gøre på en sommer, hvis man har normalt arbejde, familieliv og iøvrigt også har forpliglelser i sin klub..

EPP eller DGI ?
Jeg syntes det er rigtig ærgerligt at man indenfor havkajaksporen, en så lille en sportsgren, i så lille et land, ikke kan blive enige om at lave et’ sæt spilleregler. I grove træk er man jo, i de to forbund, langt hen ad vejen enige om det meste, der er i begge lejre fokus på egenfærdigheder, måske med lidt mere strittende lillefingre hos EPP ;o)  –  I meget firkantede træk kan man sige at  DKF  støtter op om konkurrence og elite idræt,  imens DGI støtter breddeidrætten –  men for pokker da – alle os havkajakroere, deler jo bare den samme fascination, hvorfor så gøre det så besværligt ?

Tværgående Merit ?  Ja – fra EPP til DGI men ikke den anden vej. Det vil sige at hvis jeg, som DGI Havkajakinstruktør 1, vil være instruktør hos DKF på EPP2 kurser, skal jeg starte min instruktøruddannelse op igen helt fra bunden…
For mig, giver det ingen mening !!

Reklamer

Om Henrik Juul Rasmussen

Stationsvej 12, Biersted 9440 Aabybro Tlf: 21 20 81 70 ras@one2.dk
Dette indlæg blev udgivet i Udstyr og teknik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s