Vinterroning på Læsø

Den sibiriske kulde havde meldt sin ankomst efter at vi i mange dage havde haft meget mildt vejr, desværre skulle det vise sig af kulden slog til, lige netop i den week- end hvor Hans og jeg havde meldt os til  vinterronings week-end på Læsø, arrangeret i Havkajaknord regi af Jan Malinsky. Men afsted, det skulle vi. – Samlet var vi var 7 mand som, fredag aften, den 11 januar, samledes i Jan’s dejlige sommerhus tæt ved Vesterø havn på Læsø.
En af de 7 deltagere var Henning som er fastboende på øen og kender farvandet omkring Læsø som sin egen bukselomme, så ham havde vi rigtig meget gavn af.
læs1Lørdagens udflugt var vi i fællesskab, (Henning anbefalede) blevet enige om skulle gå til det meget lavvandede område i den østlige ende øen, grunden til dette valg var at der var meldt vind op til 9 m/sek og temperatur på et par graders frost, så alt for åbent vand ville vi ikke opsøge.

læs3Det blev til 19 friske og til tider kolde kilometer. Især meget de enkelte gange vi skulle ud af kajakken for f.eks. at spise vores madpakke. Fingrene frøs i bogstaveligste forstand til is, og det tog efterfølgende rimelig lang tid at få varmen i dem igen, men det lykkedes dog.

Søndagens tur skulle gå til Nordre Rønner som er en lille øgruppe i Kattegat syv km nord for Læsø.
Flere af øerne i øgruppen er på grund af landhævning vokset sammen, og de er forbundet med Læsø med det lavvandede sandrev Rønnerev.
Øerne er ubeboede, men hovedøen Spirholm, hvor fyrtårnet står, var fra 1880 til 1963 beboet.  Rønnerne er ynglested for flere ternearter og der er en stor bestand af tejst, skærpiber og edderfugle, på øerne og desuden findes er der masser af sæler, som også tog pænt imod os da vi ankom.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAEfter at have spist madpakken og været på rundtur på øen, satte vi os i kajakkerne igen og  fingrene var igen stivfrosne, men efter kort tid på vandet, havde vi alle fået varmen igen.
Turen blev på 20 gode kilometer og vi kom hjem i god tid til at kunne nå færgen til fastlandet.

Det kan være koldt at ro om vinteren men naturoplevelserne er på en måde mere intense, især når man ror i nye og ukendte .farvande

Tak til  alle som var med på turen, for en dejlig kold og oplevelsesrig week-end, men især stor en stor tak til Jan for hans gæstfrihed..
Vi er med igen næste år :o)

Klik her og se flere billeder fra turen.

Reklamer

Om Henrik Juul Rasmussen

Stationsvej 12, Biersted 9440 Aabybro Tlf: 21 20 81 70 ras@one2.dk
Dette indlæg blev udgivet i Ture 2013. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s