Grønlandsekspedition 2013

Fru Rasmussen og jeg har gennem flere år snakket og drømt om at komme til Grønland og ro kajak og vi har såmænd også undersøgt flere muligheder for at komme afsted men har aldrig rigtig fået slået rigtigt hul på drømmen, mest fordi vi ikke selv har det nødvendige kendskab til, hvordan man griber en sådan udfordring rigtigt an.
Vi har talt med mange folk med tilknytning til  grønland og der har sandelig ikke været mangel på gode råd og vejledning til hvordan andre mener en sådan sag skal gribes an, men som sagt har vi ikke haft modet til at kaste os ud i selv at arrangere og tilrettelægge en tur af den kaliber, så drømmen har hvilet i flere år.

Men nu er kabalen gået op, vi springer på en færdigpakket tur med professionelle rejseguider. Turen er booket og der er tale om en 2 ugers ekspedition i det syd grønlandske med udgangspunkt i Narsaq og med dagsture på omkring 20 til 30 km.
kort Sydgrønland er et spændende sted, både historisk og kulturelt et spændende område, da det var her at nordboerne valgte at slå sig ned for mere end 1000 år siden, og geografisk er området meget varieret med frodige, grønne græsskråninger, dybe, blå fjorde og rå og spidse fjeldtoppe og i dette enestående område med isfjelde, gletsjere, ørredelve og fårefoldersteder, og vi er blevet lovet at der også vil blive mulighed for at komme på vandreture i indlandet.

Vi glæder os helt vildt til at komme afsted sammen med en flok ligestillede kajakentuiaster og opleve den den grønlandske natur på bedste frillufts manér –  og indtil da, skal vi jo nok have kigget vores friluftsgrej lidt efter i sømmene, der er jo nok lidt hist og her som trænger til at blive opdateret –  Mere om det senere..

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Kajak i Grønland, Ture 2013. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s