Smarte Apps

I disse “smartpone og Ipad tider”, dukker der hele tiden nye app´s op og de bliver smartere og smartere mere og mere specialiserede.
Jeg har i lang tid haft flere forskellige vejrudsigts Apps liggende på min Iphone og Ipad
Nogle har jeg brugt til at få et hurtig og generelt overblik over vejrsituationen og andre har jeg brugt til at gå i detaljer og undersøge de helt lokale vejrforhold.

WIND ALLERT
En App som jeg har brugt de seneste års tid er Windallert (WA) som er udviklet specielt af og for wind/kitesurfere
Men da vi havkajakroere jo også er interesseret i at vide hvor meget, hvor henne og hvornår det blæser er WA blevet et uundværligt redskab for mig.

IMG_0103Wind Alert er som sagt udviklet af surfere og de regionale vejrstationer er nok udvalgt ud fra deres behov, men som havkajakroer
fra Gjøl er det jo ganske belejligt at der er en målestation på Gjøl Havn og vores naboer i Nibe og Løgstør er ligeledes dækket så rofarvandet indenfor
vores radius er dækket.

Det smarte ved App´en er at den viser alle de basale ting der er at vide inden man tager på tur vindhastighed, vindretning, temperatur, skydække, nedbør
Alle informationerne bliver fremragende præsenteret, samlet og overskueligt, 12 timer bagud og et par døgn frem i tiden..

IMG_0094

Man er desværre nødt til at finde sig i lidt reklamer fra diverse surfer og -Kitemagasiner men i betragtning af den store brugsværdi App´en har, så er de værd at tage med..

Jeg er efterhånden blevet så begejstret for den, jeg har tilkøbt et Plusabonement (229 kr/år som giver en række ekstra muligheder i den daglige brug.
Find den på Appstore – søg efter Windalert Den kan anbefales !

KAYAKLOG
Et anden App´jeg forventer mig meget af er “Kayaklog” som er en dansk udviklet app, udviklet af en Carsten Damgård som er ivrig havkajakroer.

Værktøjet kan bruges som logbog og DGI og DKF har allerede været inde og sætte “thumbs up” for app´en
Det eneste lille problem lige nu (21 april) er at den desværre ikke er tilgængelig på appstore endnu men det forlyder der arbejdes seriøst på sagen.
Den skulle efter sigende været til rådighed på “Google Play” til androids.

kayaklog-app

Glæder mig helt vildt til at prøve den af i virkeligheden og ikke blot kun have muligheden for at tjekke  min tomme profil som jeg har oprettet på http://kayaklog.net/

Jeg har som sagt ikke fået App´en hjem på min iphone endnu men skærmdumpet af brugerfladen ser sgu OK ud.

Igen kan man gøre en hel del i app´en uden det koster penge, men hvis vil have de sjoveste funktionaliteter med koster det lidt..

SHEELTER
sheelterOg så lige det sidste pletskud “Sheelter” som igen er en lille reklame finansieret app som kan hjælpe dig med at finde en egnet overnatningsplads.

Jeg har egentlig undret mig over at den ikke har været lavet før, men nu er den her og den vil helt sikkert gøre livet meget lettere for friluftsfolket.

De sheltere man med dette program kan finde, er indberettet til Naturstyrelsen. Nogle sheltere er helt nye, nogle er ti år gamle.
Fælles for dem er at de er gratis at benytte.

Alle oplysninger om sheltere og overnatningspladser som dette program viser, er at finde på udinaturen.

Reklamer

Om Henrik Juul Rasmussen

Stationsvej 12, Biersted 9440 Aabybro Tlf: 21 20 81 70 ras@one2.dk
Dette indlæg blev udgivet i Udstyr og teknik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s