Skumringstider

Vi går imod mørkere tider og det vil i praksis sige man nemt kan komme ud for at være på vandet i skumringen og måske også blive fanget i mørket hvis kajakturen trækker lidt ud..

markeringslysDet vil altid være en god ide at have lille lanterne på bagdækket af sin kajak når man ror efter mørkets frembrud, men mindre kan også gøre det..

Jeg har selv købt mig et markeringslys “Orbiloc safety light” som jeg har fastmonteret på min vest – en fin lille LED lampe som kan lyse med fast hvidt lys eller blinke.
Producenten lover at man vil blive set på op til 5 km afstand.
Lygten er vandtæt og meget robust og er udviklet til og bruges af militæret. Den er ikke kun vandafvisende – lygten er vandtæt ned til en dybde på 100 meter – så du kan roligt tage lygten med ud at dykke eller svømme 😉

pakke

En lidt sjov detalje ved indkøbet er at hvis du køber den i kajakspecialbutik f.eks. hos Kajakhuset.dk koster den ca. 250 kr
Men søger du lidt rundt på nettet finder du den samme i en fitnessbutik som maxpuls.dk og her til  169 kr

Mange forhandlere af dyreartikler sælger også lampen som tilbehør til hundehalsbåndet, også til under 200 kr f.eks. dyrebutik.dk

Så kig dig for, der er penge at spare her..

En anden ting i den mørke tid som er værd at holde øje med er månen… månen bidrager jo mange gange men den smule lys om natten som gør det muligt at færdes nogenlunde sikkert rundt om aftenen..

almanakHvis du vil vide nøjagtigt hvordan tingene hænger sammen så er Alamanakken et godt sted at starte og på
Torbenhermansen.dk
finder du en rigtig fin  (og gratis) almanak som tilbyder dig at kunne plotte din aktuelle placering ind på googlemap og herefter fodre dig med oplysninger om dagens længde, hvornår solen står op går ned og ligeså interresant hvornår og hvor meget lys vi kan få ud af månen..

På Torbens hjemmeside ligger et link til en mobiludgave af applikationen og den er  rigtig god.. jeg har linket liggende på min iPhone ved siden vejrudsigten..
Link til almanakkens mobilvenlige version

Reklamer

Om Henrik Juul Rasmussen

Stationsvej 12, Biersted 9440 Aabybro Tlf: 21 20 81 70 ras@one2.dk
Dette indlæg blev udgivet i Udstyr og teknik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s