Nordvest Safari ?

I august, 2008 deltog Kirsten og jeg sammen med ca. 140 ligesindede i ”Havkajakroernes sommertræf ” som det år blev afholdt i Doverodde Købmandsgård ved Limfjorden i Thy.
(se indlægget på denne blog, under kajakture 2008)

Vi havde en rigtig dejlig uge i skønne omgivelser og det var derfor med store forventninger at vi havde meldt os på forårets DGI Instruktørtræf  den 12 april.

doverodde

“Limfjordscentret Doverodde”, eller  Købmandsgården som det også blev kaldt er et fantastisk flot sted som oser at atmosfære og historie. Den ligger ved bredden af Limfjorden og består af mange kvadrameter restaurerede bygninger, meget store udendørsarealer, en stor foderstof silo som nu benyttes som udkigstårn og sidst men ikke mindst, egen havn – og vi glædede os, som sagt, meget til at gense stedet.

Vi mødte ind kl 0830 sammen med 18 andre morgenfriske, og flere velkendte ansigter , i købmandsgårdens velkendte omgivelser – alt lignede sig selv og vi følte os hjemme med det sammen, men under morgenkaffen blev vi introduceret for et nyt begreb, ikke mere “Limfjordscenter”  –  Nu hedder det altså  ”Nordvest Safari” ?
Jeg har hørt om ulve i Thy Nationalpark men zebraer og løver i Doverodde ?
Hvad var nu det for noget ?

Forklaringen på dette navneskift var at ”Limfjordscentret” på den gamle købmandsgård og den selvejende institution, ”Grejbank Nordvest”  pr. 1 marts 2014 blev fusioneret under navnet ”Nordvest Safari”

Grejbank Nordvest” har indtil nu, haft tilholdssted i både Jammerbugt Kommune (Fosdalen) og i Thisted Kommnune (Hanstholm Fyr) og har i flere år haft succes med naturformidling til både private og det offentlige.  – ”Limfjordscentret” på Doverodde har derimod igennem mange år kæmpet for sin eksistens og man vil derfor med denne fusion forsøge skabe en mere bæredygtig fremtid på basis af eksisterende resourcer.

Et spændende projekt som jeg vil følge med interesse og som jeg håber vil få succes !

klarSåledes oplyst, kunne vi starte dagens udfordringer på den forblæste Limfjord hvor der i dagens anledning blæste en vind på ikke under 10 m/sek som gjorde at formiddagens teknikworkshop blev lidt af en udfordring.
Dagens gæsteinstruktøren var Martin Ploug som viste sig at være en fantastisk formidler og en temmelig erfaren herre, som formåede at give os nogle værktøjer med hjem som vi kunne arbejde videre på.

Eftermiddagens program bar overskriften ”Riskmanagement” og indeholdt kæntrings og bugseringsøvelser i hårdt vejr… meget realistisk og selvom ikke alt gik som planlagt, fik vi masser af erfaringer med hjem som vi i den grad har lært af.

jakobOg Jakob var også med ;o)

Alt i alt en rigtig dejlig havkajakdag på en lidt rå og forblæst forårsdag i ”Nordvest Safari”
Aarrrgghhh man skal vist lige vænne sig til det navn ;o)

Reklamer

Om Henrik Juul Rasmussen

Stationsvej 12, Biersted 9440 Aabybro Tlf: 21 20 81 70 ras@one2.dk
Dette indlæg blev udgivet i Ture 2014. Bogmærk permalinket.

Et svar til Nordvest Safari ?

  1. Thomas Kolding siger:

    Hej Henrik. Tak for sidst og din interesse for stedet/ Nordvest Safari. vi ses forhåbentlig i en anden havkajak sammehæng 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s