BCU 3 Star Award

På vores Grønlandstur blev der til tider snakket uddannelse og færdigheder, EPP contra DGI og som beskrevet i mit tidligere blogindlæg er meningerne og fordommene mange.. men hvad med BCU ?

Der er stadigvæk ikke så mange herhjemme som har erfaring med BCU uddannelsen så vi var nogle stykker fra Grønlandsholdet som besluttede at hoppe på Kajakgårdens “BCU 3 star kursus” med den kendte Instruktør fra DVD´en ”Kayak Essentials”, Nick Cunliffe – dels for at prøve, på egen krop, hvad BCU står for og selvfølgelig også for at få ny inspiration fra en havkajakinstruktør af meget høj klasse.

klubhusSkærbæk Kajakklub´s klubhus – tættere på vandet kan man viste ikke komme..

Vi pakkede bilen søndag middag og begav os imod Skærbæk Kajakklub i Kolding Fjord hvor vi havde aftalt en lille opvarmningstur med Boisen´s. Det er altid rart at se nyt rovand og vi nød den guidede tur fra Skærbæk, forbi Elværket, rundt om Store og Lille Kidholm, op langs spejdercentret i Hovens Skov og ind i bunden af Eltang Vig og retur igen.. god opvarmning til et par travle dage.

Mandag den 5 maj, en meget stille morgenstund, mødte vi op ved Løverodde ved Kolding Fjord efter en fantastisk flot køretur igennem den forårsgrønne Nørreskov som omkranser Løverodde.

IMG_2134En flot tur i Nørreskoven på vej imod Løverodde

 

Vi fik hurtigt hilst på de øvrige deltagere på kurset, Jakob fra Ringkøbing Ro & kajakklub, Bjarne fra Falsled kajakklub og selvfølgelig Boisen´s som vi havde fået husly hos– i alt 6 deltagere, som altid på denne type kurser.

Nick Cunliffe viste sig med det samme at være en gennemsympatisk fyr som udstrålede en ro og balance som fik os alle til at føle os rigtig godt tilpas.

nick-fladNick demonstrere teknik..

Uden egentlig at lægge mærke til det, gennemgik vi i løbet af de to dage en række øvelser som stille og roligt blev sat sammen og kombineret på kryds og tværs og som til sidst
udfoldede sig som en helhed og hele tiden tilsat Nicks totale ro og overblik.

redningSmølferne laver avanceret makkerredning

Dag 1 blev som nævnt, afviklet i stille vejr, næsten alt for stille og med lidt småregn ind imellem, men da vi mødte ind til dag 2, var der andre boller på suppen, vinden var tiltaget til 10-12 m/sek og vi måtte i perioder lægge temmelig mange kræfter i for overhovedet at flytte os ud af stedet, men til alt held er området omkring Løverodde perfekt til denne slags kurser idet man altid kan finde læ i nærheden.

havnPå vej ud af Skærbæk havn i strid modvind..

I løbet af denne sidste dag blev vi løbende evalueret til BCU 3 star og det lykkedes da også for hele holdet at bestå.

Efterskrift:
Jeg har igennem tiden været på mange kurser både i DKF og DGI regi og min nysgerrighed omkring BCU uddannelsen er nu også blevet stillet.
I forhold til EPP føler jeg at BCU tackler egenfærdigheder med en meget mere praktisk og pragmatisk tilgang, selvfølgelig findes der rigtige og forkerte måder at gøre ting på, men den enkeltes tilgang til udfordringerne bliver hos BCU i langt højere respekteret og taget med i betragtning.. ”lillefingeren behøver ikke at stritte”
Den løbende evaluering og bedømmelse tiltaler mig meget, idet den holder en skarp under hele kurset.

Der er ingen tvivl om at Nick´s store kvaliteter som instruktør, og får du muligheden for at komme på kursus med ham så gør det – du bliver ikke skuffet – mere gennemsympatisk fyr skal man lede længe efter..
Selv om det hele forgår på engelsk er han meget nem at forstå og hans tilgang til havkajakfagudtryk er lige efter min smag… han er ligeglad med hvad man kalder de enkelte styretag (elementer) bare man ved hvad det er man skal gøre så kan man kalde det hvad man vil..

holdJakob, Anders, Smølf 1, Smølf 2, mig selv, Bjarne og Nick

Kort sagt – det bedste kajakkursus Fru Rasmussen og jeg, til dato har deltaget på..
Vi håbede hjemmefra at blive inspireret med nye impulser udefra og komme hjem med nye ideer og ny energi til vores store passion og det håb blev til fulde opfyldt..
Et par rigtig gode dage i rigtig godt selskab.

Og igen tak til Boisen´s for husly i det Fynske – det var en fornøjelse…
– måske vi snart skal til Wales ;o)

 

Om Henrik Juul Rasmussen

Stationsvej 12, Biersted 9440 Aabybro Tlf: 21 20 81 70 ras@one2.dk
Dette indlæg blev udgivet i Ture 2014. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s