DM i Rul

Week-enden 23-24 august  tilbragte vi i Faaborg, med base på Hotel Faaborg Fjord, et week-end tilbud som vi købte igennem Take Offer som er et af Danmarks største og bedste dealingsites, vi kunne simpelthen ikke modstå dette tilbud og da DM i Havkajak løb af stablen netop i den week-end var det jo bare helt perfekt.

Dansk Kano og Kajak Forbund (DKF) står bag DM i Havkajak, som er åbne danske mesterskaber, og det årlige stævne hvor havkajakentusiaster kæmper i disiplinerne havkajak teknik og grønlandsrul.

Mesterskaberne har fundet sted siden 2008 og har 4 gange været afviklet på Fyn, en gang i København og en gang i Aarhus – og når man render deltagerlisterne igennem vil man opdage at deltagerne primært kommer fra det østlige Danmark – Rul og teknik er åbenbart ikke slået helt igennem i  brede Jylland ??

Vi havde egentlig regnet med at møde mange kendte ansigter på havnen i Faaborg idet vi syntes efterhånden at vi har en stor berøringsflade i danske Havkajakmiljø men vi mødte faktisk ingen vi kendte i forvejen, ud over Dubside ;o)

DSC_0188DM i Havkajak bliver afviklet over  to dage, lørdag er afsat til DM i Teknik og søndag DM i Rul

Lørdagen sprang vi let hen over da der var meget andet der skulle klares når nu vi var på Fyn men søndag DM i Grønlænderrul blev afviklet var vi på plads, ganske vist kun som tilskuere idet vi har et stykke vej op til at kunne mestre de 35 rulediscipliner.

Otte mænd og syv kvinder deltog og hver deltager har 30 minutter til at lave deres rul og for de enkelte rul (øvelser) gives der point, således at den der til slut har fået flest point kan kalde sig Danmarksmester.

DSC_0100Otte mænd og syv kvinder deltog og vinderen i herrerækken blev Davis Tetzschner fra Kajakhotellet, mens den kvindelige vinder blev Lea Cedergren, der er lærer på Faaborgegnens Efterskole og ror i Odense Kajakklub.

IMG_2743

 

Kirsten obseverede i løbet af dagen at der er  meget tydelig forskel på mænd og kvinders måde at rulle på. Alle de kvindelige deltagere rullede med meget bløde og langsomme bevægelser imens de fleste mænd har lægger mange muskler i rullene.  En observation som ikke er ukendt men interresant at bemærke at det ikke kun er hos begynderrullere det forholder sådan

Vi havde dejlig week-end i Faaborg og har lovet hinanden at en af næste års udflugter skal gå til det sydfynske øhav med base i Faaborg

Om Henrik Juul Rasmussen

Stationsvej 12, Biersted 9440 Aabybro Tlf: 21 20 81 70 ras@one2.dk
Dette indlæg blev udgivet i Ture 2014. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s