Pisvejr…

Gjøl Ro & Kajakklubs sensommertur fandt sted i den sidste week-end i august og var arrangeret således at turen startede i Aalborg, nærmere bestemt fra Roklubben Ægir klubhus og gik til Hesteskoens Sheelterplads som ligger lidt øst for Aalborg, dette er forholdsvis ukendt rofarvand for mange af vores medlemmer så det gav god mening.

Men Kirsten og jeg havde denne dejlige  lørdag morgen valgt at pakke kajakken med telt, soveposer og forplejning til to dage og startede i fin stil ud fra Gjøl Havn, tidligt lørdag morgen,  og nåede dermed at få 15 kilometer i armene inden klubturen fra Aalborg officielt startede ud.

Efter at have spist rundstykker med Klubkammeraterne (og sunget fødselsdagssang ;o) lagde vi fra land, fem baglænsroere  og otte kajakroere var det blevet til.

IMGP2814Vi havde  rigtig fint vejr, overskyet men lunt og godt. (Det skulle senere ændre sig)
En af vores nye kajakroere,  Jakob, som er ansat på Aalborg havn var med på turen og kunne fortælle rigtig mange spændende ting om Aalborgs havnefront efterhånden som vi kom frem og vi fik nærstuderet de mange havnebyggerier som i de senere år er piblet frem på havnefronten.

Den sidste kilometer inden Hesteskoen blæste det op fra øst og sluserne fra oven åbnede sig, og Kirsten ,som har haft en noget amputeret kajaksæson, hang nu lidt i bremserne men med opmuntrede ord og lokkemidler fik vi hende snakket frem til sheelterpladsen og humøret var stadig intakt.

Vores  plan var egentlig at overnatte på Hesteskoen og ro tilbage til Gjøl om søndagen men da vinden var fra øst (og det stadigvæk pissede ned) kunne vi se en stor fordel i at tage med flokken tilbage imod Aalborg og slå teltet op på Egholm i stedet.

Så efter en hyggelig frokostpause i Hesteskoens Sheeltre vente vi snuden tilbage imod Aalborg, med vinden i ryggen og i silende regn.. Vi gik i land Hos Roklubben Ægir efter nu at have roet 36 kilometer og Fru Rasmussen var i krise og det pissede bogstaveligt talt ned fra oven.

IMGP2846Men en dåse cultshaker og energibar gør underværker og snart var vi på vandet igen og håbede på tørvejr inden vi nåede Egholm – men nej… at slå telt op i den slags vej kunne vi ikke overskue, så beslutningen blev at returnere til Gjøl Havn.

Det var nu blevet sidst på eftermidagen og 5-6 km før vi nåede Gjøl havn brød solen igennem og den flotteste sommeraften foldede sig ud….
Om fru Rasmussen var træt ? — ;o)

Så i stedet for to 25 km hyggeturer over 2 dage blev det til en 50 km tur i lortevejr på en dag – men en rigtig hyggelig dag…

 

Om Henrik Juul Rasmussen

Stationsvej 12, Biersted 9440 Aabybro Tlf: 21 20 81 70 ras@one2.dk
Dette indlæg blev udgivet i Ture 2014. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s