Baja, Mexico – Indledning

Efter vores “2013 kajaktur” i Erik den rødes fodspor på Grønland, havde fruen og jeg fået mod på flere eventyr og da vores guider på turen, Morten og Michael, senere samme år udbød en tur til Baja Mexico, Sea of Cortez slog vi til med det samme.
Turen blev igen udbudt igennem Jydsk Rejsebureau og med Morten Nilsson som dansk guide og med “Sea Kayak Baja Mexico” et lokalt kayak adventurebureau i Loreto som stod for den praktiske indgang til eventyret.

himmelSolnedgang bag Sierra la Giganta

Ud over Morten som var med som vores danske guide, var vi fire par tilmeldt turen, Kirsten og jeg selv, Bjarke og Jonna som også var med på Grønlandsturen, Jørgen og Bolette som vi kender fra Havkajakroernes sommertræf, og Carsten og Joesefine som desværre måtte melde afbud i sidste øjeblik.
Så rejsetruppen var rent faktisk kun på 7 mand, plus Marcos, vores utrolig profesionelle mexicanske lokalguide som sørgede godt for os på hele ekspeditionen – en lille overskuelig flok.

Jacques Costeau, som op igennem 80’erne var berømt for hans mange undervandsoptagelser fra alverdens have. omtalte på et tidspunkt, Sea of Cortez, Baja Mexico som “Verdens Akvarium” og det var netop her i Loreto National Marine Park vores kajakeventyr fandt sted imellem hvaler, delfiner, søløver og alverdens farvestrålende akvariefisk – Farvandet er senere blevet defineret som et “UNESCO World Heritage”

bajaokkTuren gik om rundt om øerne Isla Carmen og Danzante

Turens udgangspunkt var henlagt til den lille by, Loreto som ligger et stykke nede af Baja halvøens østkyst med bjergkæden Sierra la Giganta som en fantastisk kulisse i baggrunden og som vi fik mulighed for at udforske inden selve ekspeditionen startede.
Byen er en lille søvnig turistby med små 15.000 indbyggere som oser af mexicansk siesta stemning og som lever i sit helt eget tempo.
På trods af at kalenderen siger november og vintertid viste termometeret det meste af tiden 26-30 grader om dagen og helt ned til 20 grader om natten – vand temperaturen var for det meste på ca. 21-23 grader – ummmm
Klimaet i Loreto er generelt varmt og med omkring 300 solskinsdage om året kan det ikke gå helt galt.

En ting er at pakke kufferten til en 14 dages kajaktur til det kolde Grønland, en anden er at pakke til en tur i den Mexicanske varme. Badebukser, snorkel og solbriller mere skal der vel ikke med ?  – Ikke desto mindre var kufferterne lige så proppede som da vi drog til Grønland…
Og ja, vi havde også denne gang alt for meget grej med..
Belært af tidligere erfaringer medbragte jeg ikke mindre end 6 kameraer (blot for en sikkerhes skyld) 😃

Jeg vil over de næste par uger forsøge at omsætte min rejsedagbog fra turen, til en række rejseblogindlæg over vores oplevelser på dette mexicanske kajakeventyr som fandt sted fra den 7. til 22. november.

God fornøjelse…

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Kajak i Mexico, Ture 2014. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s