Baja, Mexico – Part 1

Afgang til Loreto  –  (7, 8 og 9 november)

Fredag den 7 november kl.930 var der afrejse fra Kbh med Swiss Air til Los Angeles via Zürich og med ca.12 timers afslapning landede vi sidst på eftermiddagen i Californien hvor vi tilbragte en nat på Holyday inn, inden den sidste etape med Alaska Airlines til vores destinationsby, Loreto.
Turen fra LA til Loreto foregik i et lille Dash 8 fly og gik hen over den øde og knastørre Baja halvø. Turen tog godt 2 timer og lufthavnen i Loreto var i den grad til overskue.

terminal-1Her giver betegnelsen “Terminal 1” god mening.

Velankommet til Mexico og med en tidsforskel på 8 timer i bagagen blev vi midt på eftermiddagen indkvarteret på det fineste lille hyggelige hotel, Posada del Cortes, som lå en spytklat fra hovedgaden og det kunne nu ikke gå hurtigt nok med at komme ud og studere byen..
Selv om vi var langt fra den berygtede del af Mexico, ved grænsen til USA, var det lidt tankevækkende at møde kampklædt militærpersonel patruljere i byens gader, men de havde vel deres grunde ?

militærMilitær patruljering i Loretos gader

Om aftenen var der indkaldt til briefing hos Gini som driver “Sea Kayak Baja Mexico” kajakforretningen på hovedgaden og som udbyder denne type ekspeditioner.
Gini præsenterede os for Marcos som skulle være vores lokalguide de næste 10 dage og han briefede os herfter om hvordan turen skulle forløbe og hvad vi skulle have med på turen.
Marcos var en vaskeægte mexicaner, på omkring 35 år, opvokset ved og på havet, søn af en “Whale watcher” og vidste alt om området og dyrelivet som vi skulle besøge – og ikke mindst viste det sig at han var en fantastisk kok.

giniokkkkk“Sea Kajak Baja Mexico” på Loreto´s hovedgade

Søndagen var afsat til afslapning som blev benyttet til en lille vandretur i de nærliggende bjerge og efterfølgende fik vi gjort vores grej klart til selve afrejsen mandag morgen.

Til aften skulle vi ud og spise på den lokale fiskerestaurant, som dog, lige nøjagtig idag, ingen fisk havde at tilbyde.  Steak’en på menukortet var desværre også udgået, ligesom kyllingen og guacamolen – men der var masser af muslinger i mange varianter…

Dagen blev afsluttet med et par kolde Corona’er på vores dejlig tagterrasse på hotellet og vi gik, forholdsvis tidligt i seng, fyldt med forventninger om morgendagens udfordringer.
Alt var klar og eventyret kunne begynde..

Fortsættes…..

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Kajak i Mexico, Ture 2014. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s