Nyt år – Nye udfordringer

I løbet af, de snart mange år, som Fru Rasmussen og jeg har roet kajak, har vi haft mange fantastiske naturoplevelser på vores mange udflugter  –  vi har efterhånden  fået gennempløjet store dele af de hjemlige farvande, og har flere gange prøvet at ro under fremmede himmelstrøg og vi har nydt hver eneste udflugt i fulde drag.

De sidste to års kajakferier til Grønland og Mexico, har rent økonomisk ikke været helt billige, dels på grund af udgifterne til selve rejserne men også p.g.a. at de uimodståelige behov til nyt udstyr, som uvilkårligt opstår når man forsøger at forberede sig optimalt til en fed rejseoplevelse :o)  (man skal jo ikke gå ned på grej)

Af fremtidige kajakdrømme ligger der en tur til Vancouver Island i Canada og spøger, men den er jo heller ikke helt gratis, så den må nok lige vente lidt endnu..

Men sideløbende med disse tanker, har jeg længe gået med en drøm om at ro rundt om Vendsyssel, eller som vi det heroppe i det nordjyske ”Den Nørrejyske Ø”

Mange hærdede havkajakroere har efterhånden forsøgt sig på det “Rød/hvide Bånd” (Danmark Rundt) men jeg har desværre aldrig haft tiden til at kaste mig ud i sådan et projekt, så turen rundt om den Nørrejyske ø er, for mig den største udfordring som jeg, rent tidsmæssigt, kan overskue at håndterer.

vendssysselDen Nørrejyske ø  – en tur på godt 500 km

Hos Havkajak Nord ligger en klar beskrivelse af hvordan udfordringen kan håndteres og spillereglerne for hvordan man får sit forsøg godkendt.
Ganske overordnet kan man sige at turen skal være gennemført efter regelsættet for langture i lighed med reglerne for erhvervelsen af Havkajakroernes Rød/Hvide Bånd.
Se mere på Havkajak Nords Hjemmeside.

Hvis det flasker sig, vil jeg tage turen sammen med fruen i løbet af sommeren, som en slags ”Discount kajakferie”, i hvert i forhold til de seneste par års dyre kajakrejser.
Hun har godt nok ikke meldt sig 100 % ind i kampen endnu men mon ikke det kommer ;o)

Jeg forventer at de godt 500 km kan tilbagelægges i løbet af 2 ugers ferie, og så må vi jo bare håbe at vi kan ramme en stabil vejrperiode til at gøre forsøget i, og lige netop derfor har vi endnu ikke lagt en fast dato for projektet.

At have et mål er godt – Men at have et mål som man har offentliggjort – det forpligter.
Så nu er terningerne jo kastet :o)

Om Henrik Juul Rasmussen

Stationsvej 12, Biersted 9440 Aabybro Tlf: 21 20 81 70 ras@one2.dk
Dette indlæg blev udgivet i Ture 2015. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s