Instruktørtræf 2015

Årets nordjyske DGI instruktørtræf blev afholdt lørdag den 11 april og igen i år, blev det afviklet i Doverodde eller “Nordvest safari” som det hedder nu, så smart hedder, om stunder. Vi var en snes instruktører samlet, fra de forskellige nordjyske klubber, bl.a. fra Gjøl Ro & Kajakklub, Nibe Roklub, Tversted Havkajak, Thisted Roklub og…

Dagen var opdelt i to spor, et “legespor” og et mere alvorligt teknikspor.
Legesporet var ige delt op i to spor, nemlig Stand Up Padling og Crossoverkajakker
I min gruppe startede vi hos Thim fra Gilleje som havde taget DGI´s trailer med  crossoverkajaker med.

dover2Så er vi klar til at lege..

Crossoverkajakken er en meget kort kajaktype som er ideel at lege i, den kan dreje på en femøre og er ekstrem manøvredygtig og egner sig også fortræffeligt til surf.

crossCrosssover kajakken, den er sjov :o)

Det at kajakken er så alsidig appelerer meget til de unge som gerne vil have lidt mere gang i den og måske er den svaret på hvordan vi får lokket det flere unge menesker ind i klubberne. Kajakken er i princippet en whitewaterkajak som man har strukket lidt, givet den lidt mere kant langs siderne og sat en justerbar finne i for at gøre retningssatbil, og navnet “Crossover” betyder egentlig på dansk “Gadekryds”. En kajak med mange sammensatte egenskaber , altså et ægte gadekryds..
Vi fik spillet leget, kravlet, spillet kajakpolo, grinet, moslet og afprøvet diverse balance øvelser og man bliver altså lidt bidt af det…


Fakta om Crossover Kajakken:
Længde: 312 cm
Bredde 68,5 cm
Vægt 22 kg
Volumen 379 lJusterbar Finne
Et Vandtæt skotrum


Bagefter var det tid at en lektion i “SUB” (Stand Up Padling) som også var en del af legesporet. Torben Kornum fra Neilpryde Scandinavia havde taget et læs “brædder” med som vi fik lov at boltre på.  SUB kræver lidt balance og føles umiddelbart lidt akavet, nok mest fordi man er vant til at sidde ned når man padler.
Men vi blev udfordret ud i yderpunkterne og fik også en tur i baljen i ny og næ..
Det var sjovt men bliver dog næppe min store passion…

dover4SUB kræver lidt balance..

Efter frokost tog Martin Plough over, og så blev lidt mere alvorligt..
Martin kørte en rigtig god workshop med temaet “effektiv roteknik”, og formåede bl.a. at få pillet rotaget fra hinanden og fik det opdelt i små sekvenser som vi så kunne nørde med.
En god måde at få bearbejdet rotaget på, og som fik os til at reflekterer lidt mere over hvad der virker og hvad der ikke virker.

dover3Workshop, effektiv rostil..

Igen i år fik vi fyldt lidt mere i værktøjskassen som vi nu skal hjem i klubberne og teste på vores egne forsvarsløse rokammerater..

Alt i alt – igen en dejlig lærerig dag med leg og alvor og inspirende selskab sammen med gode kajakvenner fra det nordjyske.. – Glæder mig allerede til næste år…

Om Henrik Juul Rasmussen

Stationsvej 12, Biersted 9440 Aabybro Tlf: 21 20 81 70 ras@one2.dk
Dette indlæg blev udgivet i Ture 2015. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s