På tur med Boisens

sEndelig fik vi en week-end med forårssol og udsigt til fornuftige vindforhold – det har jo efterhånden blæst uafbrudt så længe man kan huske, men nu var der et hul, og at det så faldt sammen med et længe ventet besøg af vores rovenner fra fyn, det var jo bare perfekt.

Boisens mødte vi i forbindelse med vores tur til Grønland i 2013 og vi har siden besøgt dem flere gange, hvor de beredvilligt har vist os det fantastiske fynske kajakfarvand, men nu skulle vi så gøre gengæld med at vise dem vores del af Limfjorden og vejrudsigten indbød i den grad til en udflugt til Rønholm for at kigge efter sæler.

paaturKlargøring til Rønholmturen

Fra Gjøl til Rønholm er der et kryds på 7 km, som vi efterhånden har taget mange gange, men vi har altid sørget for at have en god vejrudsigt i baglommen, og i dag var da heller ingen undtagelser, der var lovet høj sol og let til jævn vind det meste af dagen, så prognosen var i orden.

En dejlig dag, at gense Rønholm på. Årets første visit, men sælerne var desværre ikke helt fuldt informeret om at der var fint besøg, kun 6-7 stykker var hjemme, resten var nok ude og jagte sild for det er netop i disse uger hvor silden smutter igennem Limfjorden.

sælKirsten bliver overvåget af en sæl

Frokosten blev indtaget ved Klitgaard fiskerleje, som Kirsten og jeg har praktiseret mange gange før. Her er under mere gunstige vejrforhold fantastisk hyggeligt at være, men desværre begyndte  det at blive en kold fornøjelse.. Vinden var stik imod prognoserne frisket noget op og da vi, efter pausen stak snuden hjem imod gjøl igen, var der vinden nærmere tiltaget til en frisk til hård vind som vi heldigvis havde med os i ryggen.

klitgaardFrokost i Klitgaard fiskerlejetremastersEn tremaster på fjorden

Vi havde en rigtig hyggelig dag på fjorden, 17 gode kilometer blev det til og dagen blev afsluttet et planlægningsmøde i Vildmarksbadekaret hvor mere specifikke kajakaktiviter i 2016 blev debateret.
Det bliver rigtig spændende .. mere om det, når bliver mere konkret..

Hr. og Fru Pind takker allernådigst for herligt selskab og glæder os allerede til komme på tur med jer igen…

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Ture 2015. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s