Ny Havkajakklub

Først et STORT TILLYKKE til Aalborg Havkajakklub som kom til verden den 1. februar i år og som i week-enden kunne afholde deres første standerhejsning.

Der har længe været basis for en Havkajakklub i Aalborg, og DGI har da også igennem flere år forsøgt at støtte op om et initiativ til en ny klub, så derfor er det er rigtig glædeligt at klubben nu er en realitet, og den vil helt sikkert kunne hverve rigtig mange klubmedlemmer og fremme havkajaksporten i Aalborg, netop på grund af den centrale beliggenhed ved Vestre Fjordpark.

Mange almindelige friluftsmennesker føler sig i disse tider, tiltrukket af havkajaksporten og det fine ved det, er jo netop at denne aktivitet appellerer til bredden og ikke til eliten og det derfor er muligt for dem som ikke har konkurrence genet i sig, at finde sammen om noget hvor alle kan være med, blot man har mod på frisk luft, naturoplevelser, og socialt samvær med andre havkajakroere.

I 2012 gjorde DGI en stor indsats for at få de forskellige nordjyske kajakklubber organiseret under DGI, ud fra den betragtning at jo flere klubber og medlemmer der kunne mønstres i det nordjyske, jo større rekrutteringsgrundlag var der for etablere et attraktivt kursus/event -udbud inden for Havkajaksporten i Nordjylland.

Dette lykkedes med stor succes, idet Gjøl, Nibe, Skagen, Strandby, Løgstør, Mariager, Hou, Hals og for nylig også Tversted, sluttede sig til det naturlige DGI, som jo er garant for breddeidrætten.

Under denne proces blev der nedsat et DGI Havkajak Landsdelsudvalg, hvor jeg bl.a. kom i sammen med  repræsentanter fra de andre nordjyske havkajakklubber og dette udvalg har siden lagt et stort arbejde i at planlægge og koordinerer rigtig mange gode Nordjyske Havkajaktiltag, og Nordjylland er efterhånden, blevet kendt på landsplan, for den meget aktive havkajakkultur.

DGI har siden afholdt et utal af Instruktør, – Teknik, -Turleder, -Rulleevents,  -Førstehjælpskurser, -Q worksshops -Sea challenges,  m.m. rundt om i de Nordjyske klubber, og det har kun kunnet lade sig gøre fordi så mange har støttet op om initiativet.

avisNordjyske søndag den 19 april

På denne baggrund, skærer det derfor lidt i hjertet, når man søndag den 19 april, i avisen ”Nordjyske”,  i forbindelse med Aalborg Havkajakklubs standerhejsning, kunne læse at den nye klub fuldt ud har engageret sig under Dansk Kano & Kajakforbund.
Også når man ved at DGI og Aalborg kommune i de kommende par år vil lægge mange midler i projektet “Vestre Fjordpark”, som 2017 vil blive centrum for vandaktivitererne i DGIs store Landstævne.
Det er lidt bizart at tænke på at øvrige nordjyske havkajakklubber, organiseret under DGI, inddirekte er med til at financiere Aalborg Havkajaks nye klubfaciliteter, imens de selv støtter elite/konkurrencesporten og Teamdanmark…   Hmmmm….

Jeg havde nok håbet på at Aalborg Havkajakklub ville støtte mere aktivt op om det fælles nordjyske havkajakprojekt.. men det blev desværre ikke i denne omgang :o(

Men på trods at dette bøvs, vil jeg dog alligevel gerne ønske Aalborg Havkajakklub tillykke med fødslen og ønske jer alt godt fremover…

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Udstyr og teknik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s