The Tall Ship Races, 2015

Med nogle års mellemrum, typisk 4 til 5 år,  besøger regattaen Tall Ship Races (tidligere kaldt Cuttys ark) Aalborg og det er et stort tilløbsstykke hver gang det sker.
I år deltog ca. 80 skibe, af størrelsen fra 30 til 300 fod med besætninger, der samlet udgør 3.000 – 4.000 unge mennesker fra omkring 30 forskellige nationer i dagene fra den den 1 til den 4 august i den store internationale regatta for verdens smukkeste sejlskibe, hvor besætningsmedlemmer mødes på tværs af nationaliteter og udveksler viden lærer hinanden at kende.
Sidst Regattaen besøgte Aalborg var i 2010, og så nu igen i 2015, så man må gribe chancen for at se alle de flotte sejlskibe når den endelig er der.

Koncert og Fyrværkeri oplevet fra kajakken
Flemming, Kirsten, Birgit og jeg havde lagde turen forbi Aalborgs havnefront, den mandag aften hvor festdagene blev afsluttet med TV2 koncert og et gigantisk festfyrværkeri som rosinen i pølseenden –  over 1,2 tons krudt blev skudt af i et 20 minutter langt fyrværkerishow som vi nød siddende i vores kajakker omgivet af hundredevis af motorsejlere som fyldte hele havnebassinet op.

Vi cruisede havnebassinet igennem fra kl.19 og indtil den sidste raket var brændt ud, kort før midnat. En fantastisk aften og en meget speciel oplevelse at færdes i det fuldstændig proppede havnebassin hvor i hundredevis af lystsejlere var samlet.

af55Vi er meget små ved siden af de store sejlskibe

af22På land for at indtage madpakken

af33En flot solnedgang bag de mange sejlskibe

af44Sommeraftenstemning

Farvel til Tall Ship Races 2015
Tirsdag eftermiddag skulle der siges farvel til de mange træskibe som skulle retur, øst ud af Limfjorden.

Hals Roklub havde via Havkajaknord inviteret de nordjyske kajakklubber til en lille event hvor vi fra søsiden, omkring Hals havn, kunne vinke farvel til de mange flotte sejlskibe
Omkring 15 havkajakker var mødteop, og jeg selv havde reserveret hele dagen til eventet og brugte dermed sommerferiens sidste dag på de gamle træskibe.

Efter programmet skulle skibene afsejle fra Aalborg ved middagstid, så hvad var mere nærliggende end at drage til Hals fra morgenstunden og ro en lille tur for mig selv inden det hele gik løs.
Vel ankommet til Hals ved 10 tiden, kunne jeg konstatere en strid vind fra øst.. 8-9 m/sek, men det skulle ikke afholde mig fra vandet, så efter at have sludret lidt med Jens Erik Fra Hals Roklub gik jeg på vandet blot for hurtigt at konstatere at jeg stadigvæk hader blæsevejr..

 ha22    Begge færger var i drift for at servicere de mange gæster

Imellemtiden begyndte en del kendte ansigter at dukke op på havnen, bl.a. Mikael og Mogens fra Skagen som jeg tilbragte resten af dagen sammen med.

I den sidste time inden middag løjede vinden mirakuløst af og blev til en svag og lun vind, i korte øjeblikke observerede vi sågar at den gik i vest, for hurtigt igen at svinge tilbage i øst.

De mange sejlskibe lod vente på sig og vi fordrev ventetiden med at udforske bl.a. Mallorca stranden, Salt & Peber sømærket, Egense havn og havnefronten på Halssiden hvor der var stimlet tusindvis af tilskuere op for at vinke farvel til Tall Ship Races 2015.

ha11Det sunkne vrag ved indsejlingen til Limfjorden blev udforsket

ha44Havkajaknord-træf på “Mallorca stranden”

ha33Der var ogsp tid til at en lille skål med havnekajen

Endelig ved 1530 tiden dukkede de første master op bag Langeraks snoede breder..  Det ene flotte skiv efter det andet gled langsomt ud i Kattegat, og mange af dem gav en sidste salut til de fremmødte på Havnefronten i Hals.

ha77En salut til Hals Havn

Hen under aften da det tyndede ud i optaget bød Steen & co fra Hals Roklub på Grillaften og vi hyggede i et par timer imens vejret stille og roligt gled over i regn og torden..

ha88Tak for denne gang.. vi glæder os til i kommer igen..

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Ture 2015. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s