Fra Skurbyen til Solnedgangspladsen

Vi havde taget fri i de tre hverdage op til påskehelligdagene som vi tilbragte i Skagen.
Hjemmefra havde vi besluttet os for en ordentlig kajaktur og det lykkedes os faktisk at ramme en rigtig fin dag med meget svag vind og med dejligt selskab af Michael og Thorkild fra Skagen havkajakklub.

Denne tirsdag var rigtig fin, men ligesom at vi skulle til at på vandet, rullede havgusen ind over Skagen havn, men hvad gør det når man er i godt selskab.
Vi besluttede os for at benytte de rolige vind forhold til at tage ud og runde Grenen og  spise madpakken på Nordstrand. Havgusen gav dog lidt udfordringer da havnenindsejlingen  skulle klares, men vi kom dog forbi i forsvarlig stil.

havgus1Havgussen på vej ind over Skagen havn

fyrDet grå fyr, ret forude..

grenenFolk på toppen af Jylland, i et fantastisk lys

Man kan tydeligt mærke på pulsen i Skagen, at vinteren er ved at være omme og foråret er om hjørnet, byen summer så småt igen af liv og folk valfarter i hobetal ud til Grenen hvor Sandormen netop har startet sæsonens første ture.

Kort efter at vi havde rundet grenen, hvor vi gjorde os flot som spændende motiver for de mange turister der stod på grenens spids, slap havgusen sit kolde tag og vi gik sultne på land for at fortære vores madpakker og få kop varm kaffe..
På turen ud havde vi overraskende nok, ikke set en eneste sæl, men til gengæld lå der et kadaver ikke ret langt fra hvor vi var havde valgt at holde pause. Jeg håber sandelig at den er død af naturlige årsager og at det ikke er en ny sælpest epidemi der under opsejling.

På trods af at solen nu skinnede fra en skyfri himmel, var det stadig temmelig råkoldt på den åbne nordstrand, så det trak hurtigt i os, for igen at komme ned i kajakken.
Lige inden afgang fik Thorkild den geniale ide at mobilisere hans søn til at hente os i Gl.Skagen, så  i stedet for at ro tilbage hvor vi kom fra,  fortsatte vi velfornøjede turen yderligere nogle kilometer ned af kysten for at slutte af med et lille surf op på solnedgangspladsen i Gammel Skagen.

gus2


Pause på Nordstrand

klubNej… Skagen Havkajakklub er IKKE ved at få bygget 1.sal

Skønt, endelig at få skudt rosæsonen 2016 ordentligt i gang i Skagen
– vores andet kajakhjem 😃

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Ture 2016. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s