Ømme arme og roskole..

Festivallen vel overstået… tjek
Men derfor stopper underholdningen jo ikke..

Allerede et par dage efter Festivallen var der indkaldt til møde i DGI´s havkajak kompetencegruppe hvor jeg har siddet med ved bordet de seneste 4 år.
Vi har fået indført en lille tradition som går ud på at sidste møde inden sommerferien bliver krydret med lidt ekstra aktiv udfoldelse, og denne gang havde Aalborg kabelpark inviteret os på en prøvetur i Aalborg havns østre havnebassin hvor de to 180 meter lange kabelbaner er opstillet.

222Med tungen lige i munden…

For dem som ikke ved det er kabelbanen en slags kunstig vandskibane hvor man ved hjælp af kabeltræksysetm og noget fjernstyrring kan blive trukket rundt i havnebassinet med et snowboardlignede bræt spændt under føddderne.
Udsædvanlig grænseoverskridende at prøve denne form for sport, fødderne bliver rent bogstaveligt spændtfast i et støvler som sidder monteret fast på ”brættet” således at man kun kan benytte armene, hvis man får behov for at svømme.. en uhyggelig fornemmelse syntes jeg..
Det lykkedes dog for os alle i udvalget at komme igennem banen to gange, men de efterfølgende to dag var arme og skuldre også godt brugt og meget ømme.

Week-enden efter festivallen var Fru Rasmussen og jeg tilbage i Skagen igen, hvor vi søndag morgen pakkede madpakken brugte den varme sommerdag på en fantastisk udflugt ud omkring Grenen og Nordstrand.

9999

En eksemplarisk demonstration af en makkerredning

Om eftermiddagen var der dømt roskole i Skagen Havkajakklub og Kirsten og jeg havde fået lov at hjælpe lidt til som hjælpeinstruktører.
Kursisterne havde været i svømmehallen om lørdagen hvor vi også lige fik en kigger.
Klubben havde 4 nybegyndere som skulle igennem det obligatoriske program og vi nyder begge to altid at se hvordan andre klubber og instruktørere håndtere et begynderkursus og hvordan teori og praksis kan skrues sammen på mange forskellige måder.
Der er ingen tvivl om at Skagen har et af landets mest barske og udfordrende rofarvande og derfor stilles der også meget store krav til deres medlemmer og det giver ind imellem lidt stof til eftertanke, når man, som os, er vant til at færdes i den mere fredesomlige Limfjord.
Vi havde, som altid,  en hyggelig, meget inspirerende og meget varm dag sammen med vores venner i Skagen.

Alt imens vi drøner rundt og er aktive på mange fronter, så har årets Havkajakferieplaner hele tiden ligget og ulmet i baghovedet.

Årets kajakeventyr går til Norge, op til de verdensberømte fjordesystemer i sognefjorden, Geirangerfjorden, Nærøyfjorden og Aurlandfjorden som alle er på Unescos liste over ”Verdens arv” – de skal undersøges nærmere og de må øer ud for Stavanger har vi også krydset af, der især en enkelt meget spændende ø som skal under luppen og hvis tiden bliver til det, bliver Lysefjorden også udsat for vores nysgerrighed..

666Visit norway :o)

Det kan kun blive en god sommer…

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Ture 2016. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s