Det forsømte forår..

Foråret har bare tonset derudaf, og pga alt for meget blæsevejr og alt for meget arbejde, har vi ikke haft tid til tage nogen ekstraordinære kajakture, det er kun blevet til de sædvanlige småture  omkring Gjøl og Skagen og det også i begrænset omfang.


En af forårets rigtig gode ture – Læg mærke til havgusen i baggrunden..

GRK´s begynderhold talte i år 15 deltagere og dem havde vi i svømmehallen hen over 3 søndage i april, og i den første week-end i maj fik vi i ro og mag, og fantastisk vejr, afviklet selve kurset, og alt gik som det skulle, vi er nu i fuld gang med at friro dem. – Se Billeder


Et hold glade kursister..

I week-enden den 19 til 21 maj afholdt vi, som tidligere omtalt, DGI Havkajak Festival på Gjøl, og det for 3. gang og igen med stor succes. Vi havde udvidet til 60 udbudte pladser i forsalg og vejret viste sig fra sin gode side, en smule vind om lørdagen, ellers perfekte forhold.  Vores to trofaste gæsteinstruktører, Thomas Holgaard og Jan Nielsen var igen i år hovedkrafterne i festivallens workshops og de gjorde igen hvad vi forventede af dem.
Der er ingen tvivl om at vi har ramt et godt koncept, og prisen på 495 kr for en hel week-ends kajakunderholdning er en magisk pris, som de fleste syntes er yderst rimelig.
Vi fortsætter naturligvis igen til næste år, og forsøger her at indoperere noget fornyelse i konceptet men vi skal nok sørge for at bevare råhyggen. – Se Billeder


Jan er i gang med “tørroning”

Under Festivallen havde vi iøvrigt også besøg af Benno fra “Kajak Freak” og vi fik prøvet en hel del af hans medbragte demokajakker, og især hans “Sea Manta” vakte min interesse og endda så meget at jeg endte med at købe den.… mere om det senere, når jeg har fået den ordentlig prøvet og gennemtestet.

Foråret har i den grad også stået i DGI Landstævnets tegn. I forbindelse med åbningsceremonien den 29 juni, er vi begge jo blevet involveret i den “sejlende parade” hvor ca. 70 kajakker, 20 inriggere og 20 sejlbåde skal sejle i parade foran Aalborgs propfyldte havnekaj, det bliver helt sikkert en stor oplevelse for alle involverede.
Vi havde for et par uger siden generalprøve på arrangementet og det så ud som om at det funker.


Omkring 60 havkajakker er ved at line op til “Den sejlende parade”

De efterfølgende to dage på landstævnet, er vi også dybt involveret i få 4 havkajak workshops afviklet for 80 af Landstævnets deltagere, alle kajakaktiviteter finder sted Fjordparken som netop i anledning af landstævnet, er blevet renoveret for millioner af kroner, så kig forbi og nyd de fantastiske nye omgivelser.


Lidt “DGI Kajakdans” er det da også blevet til :o)

Fruen og jeg har ikke planlagt de helt store udflugter hen over sommeren, ud over Havkajakroernes sommertræf i uge 30, men mon ikke vi rammer Norges kyster en gang eller to inden året går på held, sådan plejer det jo som regel at gå 🙂

Lørdag den 10 juni var en travl dag i GRK og især for formanden. Det var “Havnens dag” hvor alle Gjøl havns foreninger havde åbent hus, og hos os havde vi oven i købet også lokket borgmesteren til at komme og døbe klubbens nyindkøbte inrigger (2’er med styrmand). Efter dåben, var vi en flok kajakroere som racede afsted, med 20 kajakker, op til Ryåen for at deltage i Aabybro Mejeri’s store event “Isens dag” hvor mejeriets nye flydebro blandt andet skulle indvies.
Fordi GRK, via fondsmidler fra “SE Vækstpulje Nyfors”, har været med til at finansiere broen, skulle vi også have æren af at klippe snoren, for officielt at indvie den.


Den nye flydebro ved Aabybro Mejeri

Flydebroen som nu er døbt “Aabybro Mejerihavn” er offentligt tilgængelig og det samme er toiletvognen og P-pladserne som er anlagt i forbindelse med “Havnen”.
Mejeristen, Henrik Lindhardts humoristiske sans fornægter sig da heller ikke, idet at når man ankommer til stedet, vil man kunne se at der er etableret et havnekontor og der er opsat skilte som peger imod “Havnefronten”.
Jo, den bro er de mange som vil få stor glæde af, og husk nu at købe en is (eller to) når i nu alligevel har lagt til ved kajen på Ryå´s havnefront  –  Se flere billeder fra Isens Dag 

Rent kilometermæssigt blev det til et “forsømt kajakforår”, men gode oplevelser og højt humør har der heldigvis været masser af :o)

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Ture 2017. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s