Forberedelser – Nørrejyske ø

For en gang skyld er jeg i en situation hvor jeg har mulighed for at forberede mig grundigt og ordentlig til den, mit kajaklivs store udfordring som jeg drømt om i sidste 12-14 år og jeg syntes egentlig at jeg er ved at være godt med, både fysisk, mentalt og rent udstyrsmæssigt.

Rent fysisk har jeg, på trods af at vejret har været temmelig vådt og blæsende hele vinteren, fået lagt en god portion kilometer i armene, og det er lykkedes at få lagt en del gode lange dagsturer ind i ny og næ, men jeg mangler dog stadig at få udforsket området omkring Thyborøn kanal som jeg meget gerne vil have helt styr på inden jeg lægger afsted i maj måned, så jeg har weekendtur til det vestjyske i tankerne i løbet af aprilmåned.

Rent fysisk er der en anden ting som jeg har tænkt en del over, er den belastning mine skuldre bliver udsat for i de par uger som turen varer, jeg er jo ikke helt ung mere så jeg syntes at jeg burde gøre noget for styrke min gamle krop lidt.
Løsningen på denne udfordring blev at jeg sammen med en lokal svømmeinstruktør har fået styr på min crawl-teknik. Jeg har aldrig kunne crawle men i løbet af vinteren er det faktisk lykkedes mig, ved hjælp af stædig træning, at træne mig op til at kunne crawle 2.400 meter to gange om ugen, og jeg kan helt tydeligt mærke at mine skuldre har haft rigtig godt af denne disciplin.

Ud over svømningen har jeg også haft gang i min mountainbike, for at booste konditionen yderligere, men også med henblik på at styrke min balance.
Når blæsten er for hård til at jeg komme på vandet, så nyder jeg i fulde drag at komme ud i skoven på min mtb hvor der jo er læ og masser af frisk luft.
Al disse fysiske udskejelser kombineret med en lidt sundere livstil har, som en sidegevinst, indtil videre udmøntet sig i et vægttab på 6-7 kg, så det er jo rigtigt fint.

Mentalt har jeg jo været fokuseret siden sidste sommer, men kan godt mærke at hen over vinteren har hjernen mere eller mindre hele tiden bearbejdet turen og de udfordringer jeg kan blive udsat for, og jeg tror man indenfor sportsverdenen kalder det “mental opladning” og jeg er i den grad, efterhånden ved at være fuldt opladet.

Udstyrsmæssigt er jeg godt med, da vi jo efterhånden har været afsted på mange kajakeventyret i tidens løb, og på elektroniksiden holder jeg mig til mine gamle gennemprøvede og stabile løsninger.

Mine 3 vigtigste elektronikdimser:
“Pentax Optio WG2” en gammel svend, men den fungerer perfekt.
“Vkworld” Nødtelefon – Trykknap telefon med indbygget powerbank.
“Suunto Ambit 2”, som jeg kun benytter som kilometertæller.

På “strømsiden” tager jeg min gamle hjemmestrikkede “AA batteriløsning” med som jeg lavede i 2013 inden vores tur til grønland. Jeg tager den med som en nødløsning fordi den et rigtig godt alternativ til en traditionel powerbank som jo som regel skal oplades når man er længst væk fra en stikkontakt. – Du kan læse mere om den her: https://kajaksnak.wordpress.com/2013/07/31/hjemmelavet-powerbank/

Mine nye powerbanks som er indkøbt til denne tur er 2 stk. “Hoco Powerbank 20.000 mAh Fast charger” som jeg fandt på nettet til tilbudspris, 199 kr/stk.
Jeg har testet dem hen over de seneste par måneder og de fungerer faktisk upåklageligt, så jeg vil sige at jeg har fået meget powerbank for meget få penge.

Ud over diverse elektronikdimser tager jeg selvfølgelig også min iphone med og dermed også diverse kajakrelaterede Apps som kan være gode at have ved hånden når det for alvor går løs.. mere om det senere..

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Den Nørrejyske ø, Ture 2020, Udstyr og teknik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s