Testtur Mors Rundt

Forårets tur, rundt om den Nørrejyske ø, nærmer sig og jeg har i lang tid gået og tænkt på om det ikke var smart at jeg tog på en lille testtur i et par dage med fuld oppakning, bare for at teste om mit grej og min form er i orden og om der skal skrives ekstra ting på pakkelisten inden det for alvor går løs.
Der blev jo lovet rigtig fint vejr i denne uge så derfor lagde jeg afsted tidligt mandag morgen for runde Mors på en 3 dages tur.
Jeg fulgte slavisk min pakkeliste til “Nørre jyske ø” for på den måde at kunne få testet om jeg har fået alt med og ikke mindst om jeg havde for meget med.
Mandag morgen kl. 0700 ankom jeg til den lille havn i Amtoft som jeg havde valgt der skulle være turens udgangspunkt. Et sjak havnebisser fra Thyborøn som var igang med nogle havnereparationer, kiggede måbende på mig da jeg frejdigt spurgte om de ikke kunne holde øje med min bil i en tre dage, imens jeg roede rund om Mors. De rystede på hovedet men indvilligede dog i at holde opsyn.

Klar til afgang, med udsigt til en flot forårsdag

Kajakken blev pakket og kl. 730 tog jeg de første pagajtag på en spejlblank fjord og kort tid efter krydsede jeg Feggesundfærgen hvis bovbølger var det eneste uro der fandtes på fjorden.Min tur rundt om Mors havde jeg med fuldt overlæg valgt at skulle foregå imod uret, og formiddagens flotteste motiver blev naturligvis skrænterne ved Hanklit som er en 60 meter høje og er Danmarks største molerklint,
Min frokost indtog jeg i Vilsund hvor med trafikstøjen fra broen summende i baggrunden.

Skræntrene ved Hanklit
Vilsundbroen, hvor frokosten blev indtaget.

Den videre tur sydover igennem sundet gik planmæssigt. Det ville være oplagt at sigte efter Doverodde som dagens mål, men da jeg efterhånden har haft mange overnatninger der, valgte jeg at følge kysten rundt fra Næssund og foretog en primitiv overnatning på stranden lige inden Agerø. Dagens etape blev til 49 km skønne og kadaveret var dermed godt brugt og jeg krøb i soveposen kl.1900.

Tirsdag morgen kl.0300 vågnede jeg og kunne ikke sove mere og bestemte derfor at starte den nye kajakdag.
Kl. 0530 var jeg klar til dagens etape og fik solopgangen at fra kajakken.
Dagens mål havde jeg tænkt skulle være Nykøbing, men det fantastiske vindstille forårsvejr fortsatte så den kilometer tog den så jeg endte til egen store overraskelse i Ejerslev på øens nordøstlige hjørne, en lille havn som jeg holder meget af og som har en rigtig fin sheelter/teltplads.
Dagens etape blev på hele 51 km men kroppen jeg var overraskende frisk på trods af de mange kilometer, jeg tænker at mine lange vinterture nu kommer mig til gode – en god fornemmelse at have.

Sallingsundbroen i sigte
Efter 43 km er der behov for lidt energidrik

Onsdagens sidste etape var nu blevet reduceret til 12 km inden jeg kunne gå i land i Amtoft igen, og det blev til endnu fantastisk, men kort dag, på en spejlblank fjord langs skrænterne ved Feggersund, som jo er et fantastisk flot område at ro kajak i.
Og ja, Havnebisserne fra Thyborøn havde passet godt på min bil.

Så er der taget hul på de sidste 12 km
Kaffepause ved Feggesund

Mit grej og min oppakning fungerede i store træk som forventet, men selvfølgelig har jeg fået nogle brugbare erfaringer med fra turen som jeg tager med mig til den lange tur omkring den Nørre jyske ø som forhåbentlig bliver mulig at starte op på inden for de næste 2-3 uger.

Bl.a. besluttede jeg mig for kun at tænde min iPhone en times tid om aftenen for simpelthen spare på strømmen og da jeg jo tracker kilometer på mit GPS ur, så giver det jo ingen problemer.
Det giver en dejlig ro at vide at man ikke er online hele dagen, måske en rutine man burde tage med sig hjem landjorden, jeg tror det ville være sundt?
Det skal dog siges at jeg altid har min trykknap nødtelefon i en lomme i min vest så min familie altid kan komme i kontakt med mig hvis der opstår en nødsituation.

Min gamle Wolfcamper Pioneer sovepose, er fin at sove i men den fylder alt for meget kajakken, så en af de nærmeste dage skal der investeres i en ny, pakkevenlig sovepose.

Og så er der fodtøj på land!
Clocks, støvler, goretexsko eller hvad..Jeg havde taget mine clocks med, men mest på grund at jeg var sikker på vejret. Nu efter at jeg er kommet hjem har besluttet mig for at investere i et par bløde kortskaftede gummistøvler som jo er pakkevenlige og kan holde sand, småsten og fugtig græs fra tæerne, jeg tror det kunne være en rigtig løsning for mig.

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Den Nørrejyske ø, Ture 2020. Bogmærk permalinket.

3 svar til Testtur Mors Rundt

  1. Fylkir Sævarsson siger:

    Bliver spændende at følge med i din tur, rundt om Ø’en, held og lykke med hele projektet, som ser ud til at have været længe i støbeskeen.

  2. Tue Olesen siger:

    Fedt at følge dine forberedelser, Henrik. Rigtig go’ tur rundt, og mange gode oplevelser langs de nordjyske kyster – der er et fedt eventyr og gode timer i kajakken i vente der ude. Go’ vind!!!
    /Tue

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s