Hun kalder mig Fido :)

For nogle år siden roede jeg en længere tur hvor jeg legede med livetracking. Målet var egentlig blot at tilbyde Fruen en mulighed for, til en hver tid, at kunne spore min færden, og følge med i hvor langt jeg var kommet på mine ture.

Imens jeg går og venter på noget stabilt kajakvejr så jeg kan få skudt mit kajakeventyr i gang, har jeg brugt tiden på at finde frem til en ny og bedre GPS- livetracking løsning som passer til mig og mine krav.

Dengang benyttede jeg et gratis system som hedder “Follow mee” som 100 % bliver afviklet på en App på mobiltelefon i begge ender både hos mig og hos fruen. Løsningen virkede egentlig rigtigt fint og efter hensigten og var oven i købet gratis, det er den så desværre ikke mere.

Den største ulempe ved løsningen var at min telefon skulle være tændt hele tiden og tærede derfor temmelig meget på telefonens batteri , hvilket jeg syntes var ret irriterende.

Jeg har derfor ledt efter en anden og lidt mere brugervenlig løsning og faldt for nylig og helt tilfældigt over Tractives GPS tracker til hunde og katte.

Det lyder skørt, men denne løsning imødekommer faktisk alle de krav jeg har til en livetracker, undtagen en ting… den er heller ikke gratis.

Selve trackeren kostede mig 399 kr. og den er udstyret med et indbygget SIM kort og skal dermed tilknyttes et Tractive abonnement, som jeg har oprettet for 2 år af den nette sum af 1.100 kr. måske lidt dyrt men det giver en række fordele som jeg syntes er værd at betale for.

Tractives løsning består af en lille GPS boks som man spænder på sin hunds eller kats halsbånd (eller på kajakroeren:) hvorefter man med en smart og brugervenlig app altid kan overvåger dyrets (kajakroerens) færden og aktivitetsniveau.

Selve trackeren er vandtæt og skal oplades ca. hver anden dag, alt efter hvordan den konfigureres, man kan indstille den til at “spore” hver 5. minut, 15. minut, 30. minut og hver hele time, hvilket niveau man vælger må være en personlig afvejning, jeg har som en start, valgt at benytte sporing hver 15.minut.

Modtageren, eller den som skal overvåge, skal have installeret en lille smart og brugervenlig app hvor man visuelt, på et kort, kan se selve sporet, og en smart detalje er at man i appen kan generer et offentligt link man kan dele med andre og selv vælge hvor lang tid linket skal virke.

Den helt store fordel der er ved Tractives løsning er at jeg, som kajakroeren, ikke behøver at have min telefon tændt hele dagen og dermed bruge strøm til en sporingsløsning, jeg har det rigtigt fint med, kun at have tændt min iPhone når jeg er færdes på land, og på vandet har jeg jo altid min gammeldags nødtelefon i vesten, hvis jeg behov for snakke med nogen i løbet af lang rodag.

Jeg tror at jeg har fundet en god og stabil løsning, jeg håber det i hvert fald.

Så hun kalder mig altså Fido 😃

Om Henrik Juul Rasmussen

Stationsvej 12, Biersted 9440 Aabybro
Dette indlæg blev udgivet i Den Nørrejyske ø, Ture 2020, Udstyr og teknik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s