Frustreret, ja!

De seneste 3 uger har jeg nærstuderet alt hvad der findes af vejrprognoser og forudsigelser omkring det danske forårsvejr og aldrig har jeg oplevet så ustabilt vejr som nu. Masser af rolige solskinsdage men desværre også masser af dage med massiv vestenvind.

Alt mit grej er pakket og står pakket og klart, så jeg hurtigt kan komme afsted på det eventyr jeg har glædet mig til i mange år, men jeg insisterer på at få en god oplevelse og har ikke behov for at kæmpe med dårligt vejr hele vejen rundt om vores dejlige Nørrejyske ø.

Min plan, har jo som udgangspunkt hele tiden været at starte min tur fra Skagen, med kurs imod uret, og med vestkysten som den første udfordring, og her har jeg behov for minimum 5-6 rimelige stabile dage, men dem har jeg bare endnu ikke kunne finde, i nogen af de prognoser jeg indtil nu har studeret.

Mine fixpunkter på vestkysten hvor jeg er meget kritisk med hensyn til vind og bølger, er selvfølgelig når Grenen skal rundes og derefter havnene ved Hirtshals og Hanstholm, når de skal passeres, her vil jeg ikke tage nogen chancer, og indsejlingen igennem Thyborøn kanal vil jeg naturligvis også helst passerer i nogenlunde roligt vejr,

Når jeg først er i Limfjorden har jeg større muligheder for at finde lidt læ, og her er jeg mere på hjemmebane.

Et alternativt startsted som jeg har haft i tankerne, er fra Gjøl, hvilket burde give mig en lidt mere forudsigelig vejrudsigt, de første 3-4 dage ud af fjorden og op langs østkysten, men udsigten til rigtig mange overliggerdage på vestkysten, når jeg måske rammer den, er jeg bare ikke voldsom vild med.

Lige nu er jeg ret presset på tid da jeg “desværre” har en bagkant sidst i maj måned hvor turen helst skal være afsluttet, da en anden kajakoplevelse banker på, så jeg er så småt begyndt at overveje om hvor vidt jeg skal udsætte eventyret til august hvor min kalender igen kan rumme et eventyr af denne kaliber.. Vi må se…

Men den skal have et forsøg nu, og derfor har jeg besluttet, på trods af vejrprognoserne, at starte min tur fra Gjøl i morgen, onsdag, med kurs ud af fjorden, imod Hals, der ser ud til at være et par gode dage inden blæsevejret tager til igen.

I følge prognoserne er der ikke de store chancer for at vinden lægger sig på vestkysten, så min Majtur stopper højst sandsynligt i Skagen men så må jeg jo tage handsken op igen til august og håbe på at sommeren og det stabile vejr endelig slår igennem til den tid.

Du kan følge min tur de næste dage, via min “Fido-tracker” på dette link: https://my.tractive.com/p/5d7f38263c

Om Henrik Juul Rasmussen

Stationsvej 12, Biersted 9440 Aabybro
Dette indlæg blev udgivet i Den Nørrejyske ø, Ture 2020. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s