Pivstorm, dag 2

Jeg vågnede i mit lille telt, ved 2 tiden i nat, ved at det ruskede og susede uden for, og jeg tænkte åh nej, sådan en dag har jeg ikke brug for, men jeg faldt heldigvis i søvn igen og vågnede igen, frisk og veludhvilet, ved 6 tiden og tog nu et nyt nysgerrigt bestik af vejrsituationen og det så helt fin ud, 4-5 m/sek fra vest så det var rigtig fint.

Det ser jo helt fint ud

Nu tænker du, at jeg jo bare kunne have kigget på en vejrudsigt, men jeg har de seneste uger mistet min tillid til om man kan få pålidelige profetier ud af sådan nogle, nu om stunder.

Jeg gjorde mig klar og pakkede sammen og stuvede kajakken, imens jeg tænkte på hvor meget der egentlig kan pakkes ned i en kajak, når man blot pakker den en smule struktureret.

Klokken 7:30 lagde jeg afsted fra roklubben, med kurs mod Mallorca, som den hvide strand stik øst for Hals kaldes.

Ud til “Salt og Peber” og drej så imod nord.

Første hvilepause var i Hou og på turen derop, tog vinden til og drejede om i nordvest, så jeg havde voldsom modvind. De lokale siger at når der er vestenvind er der læ på østkysten.. Jahhh, det kan man, i hvert fald er der ingen brænding og bølgerne er små, men blæsten, skal jeg love for, er der stadigvæk, og på denne strækning er der ekstremt lavvandet så man bliver tvunget til at søge langt ud fra kysten for få vand til sin pagaj, og derude findes absolut ingen læ.

Efter pausen i Hou, tog vinden yderligere til og ramte 10-11 m/sek og jeg måtte kæmpe for blot at komme lidt fremad, jeg var sågar, på et tidspunkt, ude og vade et par kilometer for blot at komme lidt fremad.

Jeg nåede Aså havn kl.1330 og det vil sige at jeg brugte over 6 timer til at tilbagelægge 24 km, ikke prangende må man sige, men jeg fik i det mindste forbrændt en del calorier.

Aså havn

Vejrforudsigelsernes for de 2-3 dage, siger mere vind af samme slags, så jeg har nu valgt at sige stop og forsøge at komme rundt om øen igen til august, hvor vinden forhåbentlig har lagt sig.

Min motivation for dette eventyr har hele tiden været, at jeg helt vildt gerne vil have en god oplevelse, og ikke har behov for en ekstrem overlevelsestur, så jeg tager hjem på sofaen i aften, med nogle gode kilometer i armerne og drømmer videre om rejsen omkring den Nørrejyske ø.

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Den Nørrejyske ø, Ture 2020. Bogmærk permalinket.

3 svar til Pivstorm, dag 2

 1. Steen Lund Sømod siger:

  Godt gået Henrik 👏👏👏🙏🏻💪🏻
  Ikke sjovt når vinden er i det nordvestlige hjørne og man skal Nordpå 😱😱😱😱
  Du er så velkommen til August og måske jeg kan ro med til Frederikshavn 👏👏👏👏
  Hils og sov godt 👏👏🙏🏻

 2. Tue Olesen siger:

  Godt kæmpet. De nordjyske kyster kan godt vise tænder, og nogen gange må man bare bøje sig – lige som træerne der læner mod øst. Godt du stadig har mod på at give den et forsøg til august!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s