NJØ – Dag 2, 3 og 4

Dag 2, Skiveren – Skallerup strand

Jeg krøb i soveposen allerede kl.20 i går aftes og som som sten indtil kl.5 i morges, hvor jeg stod op til et blankt hav og en smuk smuk solopgang.

Ved syvtiden var jeg klar til at komme afsted blev fulgt lidt på vej af en lille flok marsvin.

Dagens tur bar i den grad præg af det fine vejr der er kommet til os, alle strandene fra Skiveren og til Skallerup var plastret til badegæster og på vandet har jeg aldrig set så mange Sup boards, det er godt nok blevet årets badedille.

Dagens fokuspunkt var komme sikkert rundt om Hirtshals havn og med det vejr var det ingen problem, måtte dog lige vente på Colorline kom sikkert i havn, men man er vel også vant til overholde vigepligten for Eghomfærgen ;o)

Som sagt var strandene fyldt og er derfor blevet nødt til slå lejr i en af de sidste høfter ved Skallerup strand, jeg kunne roet videre forbi Lønstrup, Nr.Lyngby men har lyst til slå lejr ved de skrænter der på de kanter, så dagens etape slutter her efter 39 varme og solbeskinnede kilometre

Dag 3, Skallerup strand – Ejstrup strand

Mobildækning her på vestkysten er så som så bloggen bliver kun opdateret når muligheden er der.

I dag, dag 3 vågnede jeg igen kl. 5 og gik med det samme i gang med morgen mad og pakning, allerede kl.6 var jeg klar til at gå på vandet og pakkerutinerne er så småt begyndt at slå igennem, tingene har fået deres faste pladser og jeg endte i dag med at have ekstra plads.

Lejr ved Skallerup strand

Det første man møder når turen startes fra Skallerup er den lille hyggelige sommerby, Lønstrup som tog sig rigtig flot ud, set fra vandsiden. Lidt længere fremme knejser Rubjerg fyr ovenpå på de stejle skrænter i morgensolen og så helt malerisk ud, godt at den lokale murer fik flyttet fyret væk fra kanten.

Villa udsigten…

Jeg fandt hurtigt ud at hvis jeg lagde mig for lang ud for kysten gik min fart ned, men hvis jeg holdt mig helt inde under skrænterne fik jeg medstrøm og dermed gratis kilometer på tælleren, det hele tæller jo.

Pause ved Saltum strand

Op ad morgenen ramte jeg Løkken hvor mange badegæster allerede var begyndt at indfinde sig, og jo længere ned mod Blokhus jeg kom blev der mere og mere pakket, jeg har aldrig før set så mange badegæster på den strækning fra Løkken til Rødhus end i dag, det var helt vildt.

Jeg gik land lige efter Tranum skydeterræn, på Ejstrup strand hvor jeg i øvrigt fik dejligt besøg hjemmefra af fruen samt Tine og Pc som havde friske vandforsyninger og andet godt med.

Vi blev enige om at ses igen på Lild strand i morgen, ca. 30 km ned af kysten.

Dag 4, Ejstrup strand – Klim strand

Endnu god nats søvn i mit lille telt, jeg må have været træt idet jeg gik omkuld kl.20 og vågnede først kl.530.

Jeg kunne fornemme at det luftede lidt så det var bange anelser jeg lynede op og kiggede ud mange hvide toppe og en lidt for voldsom brænning. Jeg tjekkede vejrudsigten som ikke var enig i min øjenvidne observation, de meldte 3 m/sek hele dagen???

Beslutningen blev at brygge en kande kaffe og vente på bedre rovejr, jeg skal jo ikke nå noget.

Tager lige kop kaffe mere…

Over middag havde vinden og dønningerne endnu ikke lagt sig og det var igen ulideligt varmt, så “plan c” blev at tage sted efter aftensmaden, så burde vinden have lagt sig og temperaturen være blevet mere tålelig, og muligheden for en nattur måtte jo også tages på et eller andet tidspunkt.

Kirsten, Tine og Pc kom med grillmad til aften og bagefter pakkede jeg mit grej sagde farvel ved halv syvtiden.

Det blev en dejlig aften forbi slette strand og jeg fik set Svinkløv badehotel i den flotte solnedgang.

Efterhånden blev det mørkere og hørelsen overtog mere og mere af mine sanser, jeg kunne ikke se hvordan strandbredden så eller se hvor store brænningen egentlig var, men jeg kunne høre den, og det lød kraftigt og buldrende og jeg begyndte at blive lidt nervøs for gå på land, men jeg måtte op inden det blev buldrende mørkt.

Turen ind på stranden foregik fuldstændig uproblematisk og udramatisk og jeg fandt hurtigt en teltplads og indrettede mig med pandelampe på, hvorefter jeg sad og nød en godnatøl samtidig med at hele stranden blinkede som en neonhav af morild, og for ikke det skal være løgn, så stod “Blodmånen” pludselig op i det fjerne.

Life is good…

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Den Nørrejyske ø, Ture 2020. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s