NJØ – Dag 5, 6, 7 og 8

Dag 5, Klim strand – Vigsø strand.

Vågnede op til helt fladt vand og fik gjort alt klar og stak afsted kl.0830

Roede de første mange kilometer i en suppe af røde alger som sikkert er kommet i det varme vejr vi har haft på det seneste. Fik et søkig på gutterne på kutternes base, Thorup strand, og nød turen ned mod fuglebjerget ved Buldbjerg, For ikke at komme i clinch med dønningerne ud for bjerget trak jeg et godt stykke væk fra land. Pludselig fornemmede jeg at vinden tog til og dønninger blev temmelig store, og da jeg ved et tilfælde kiggede mig over højre skulder, kunne jeg se en tyk mur af havgus buldre frem imod mig, jeg fik vendt spidsen af kajakken mod land surfede i fuld firspring indad, men blev indhentet af tågen så jeg ikke kunne se strandbredden, men op kom jeg.

I en times tid i kulden hvor jeg ventede på at solen skulle få magten igen og vinden ville lægge sig, og så afsted igen, forbi Buldbjerg i temmelig store og udfordrende dønninger som blev ved hele vejen til Vigsø strand, hvor jeg udmattet måtte gå i land og slå lejr.

Kun 31 km blev det til, fra morgenstunden havde jeg troet på en dagstur på 45 km.

Kl. 1930 krøb jeg i soveposen med ømme arme og ømme hofter, og en erkendelse af vejrmeldinger kun er vejledende.

Dag 6, Vigsø strand – Klitmøller

Vågnede tidligt og kiggede ud af teltet og besluttede mig for at tage en time mere i posen.

Dagens plan er at ro de sidste 9 km ind til Hanstholm og derinde tage bestik af situationen, om hvorvidt og hvornår havnen skulle rundes.

Stod lidt sent op, fik morgenmad og gjorde så småt klar til at gå på vandet, men pludselig væltede havgusen ind over stranden og sigtbarhed forsvandt fuldstændig, så afgangen blev udsat. Først kl.11 havde solen fået bugt med tågen og vinden havde også lagt sig smule, så afsted med mig, hurtigt gik det op for mig at vinden var nordøst, som betød at jeg ville medvind efter Hanstholm, så jeg gik direkte efter at runde havnen inden jeg skulle holde pause.

At runde Hanstholm havn, Lad mig formulerer det således: Nu har jeg prøvet set og det behøver jeg så ikke prøve igen. I guder en søgang!!

Efter at have krydset havneindsejlingen og fik sat kurs ned langs molen, stødte jeg med det samme på en snorkeldykker som boltrede sig i det fuldstændig stille vand, han skulle bare prøve at snorkle rundt om hjørnet sku han.

Turen mod Klitmøller gik egentlig ok, når man tager i betragtning at ens finne har sat sig fast igen igen, og at dønninger skråt bagfra, bare blev større og større, men jeg kom frem til Klitmøller ved spisetid og fejrede det med fiskefrikadeller og en kold fadøl, som jeg syntes at jeg havde fortjent.

Dagens tal: 25 km

Dag 7, Klitmøller – Agger

Som sagt så har jeg lært at vejrudsigter kun er vejledende, og i dag havde jeg fx forventet overskyet og lige så meget vind som i går, men i stedet vågnede jeg op til et fuldstændig fladt surfer vand, hvilket surferne nok ikke syntes var fedt, men til gengæld blå himmel og masser af sol hele dagen.

Dagens etape blev en ren transport etape hvor målet var at komme ind i Limfjorden.

Turen fra Klitmøller og sydover er der ikke meget at fortælle om, sand og klitter som som det plejer, det er ved at være ret ensformigt. Ved Agger starter der så en strækning på 10 km med høfder for hver 400 meter, og ja, det er sgu også lidt ensformigt, men på stranden ved den sidste høfde, stod pludselig to cykeltosser og vinkede med arme ben, det var Jan og Merete som via min Fido-tracker havde fundet mig, og vi enige om at mødes i Agger hvor de var indlogeret på badehotellet. God beslutningen men jeg havde allerede 41 km på tælleren og der var 15 km til Agger, med modvind og modstrøm i Thyborøn kanal, men hvor der er vilje er der en vej. Vestervig Roklub blev indtaget først på aftenen og jeg blev inviteret på aftensmad på badehotellet. Skønne supportere jeg har.

Og hvilken god fornemmelse det var at sætte telt op på græsplæne og ikke i sandkasse, og iøvrigt mærke duften af Limfjorden og høre de mange gæs i luften oven over, jo det er ligesom at være hjemme igen.

Dagens tal: 56 km pyha..

Dag 8, Agger – Tambohuse

Igen en varm dag som sluttede af med at være helt vindstille.

Lagde tidligt ud fra Agger og havde forhørt mig om vanddybder m.m. hos en lokal fritidsfisker, han sagde uden tøven “hold dig i sejlrenden, ellers skal du ud og gå” så de første 12, 14 kilometer gjorde jeg som han sagde.

Den nordlige kyst af Nissum bredning er rigtig flot og varieret der var igen masser af natur at kigge på.

Kort før at jeg nåede Oddesundbroen fik jeg selskab af Poul, GRK formanden fra Gjøl, som havde fulgt mig min GPS-tracker og gjorde mig følge de sidst 10 km af dagens tur, det var hyggeligt at få besøg “hjemmefra”

Indkvartering skete på Tambohuse camping med plads i vandkanten.

Dagens etape blev på 41 km

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Den Nørrejyske ø, Ture 2020. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s