Vinter og forår

I 2021 har vi endnu ikke fået taget hul på den helt vilde kajakaktivitet, det er blevet til nogle enkelte vinterture fra Skagen og ned lang østkysten og selvfølgelig en enkelt tur forbi Skagen havn og ud til Grenen, og det er jo altid en fornøjelse når vejret arter sig.
Det er i øvrigt interessant og meget fascinerende at følge med i, hvor meget klitterne forandre sig på strækningen fra Damstedvej og ned imod Hulsig. Havet og blæsten ændrer hele tiden på størrelsen og faconen på den yderste klitrække, så selvom det en ret ensformig natur at kigge på, når man tygger sig igennem kilometer efter kilometer, så er der hvert år, altid nye klitter og formationer at kigge på.

Vintertur , Januar 2021

Vi har jo længe haft planner om at få reduceret lidt i vores kajakbeholdning og hen over vinteren og foråret, er det faktisk lykkedes at få solgt tre af vores kajakker, således at vi nu kun har 5 styk i reolen… herligt.

Kirsten Valley Etain fandt sin nye ejer på Gjøl, ligesom vores Tahe Marine Grenlander også gjorde det, og midt i april flyttede min gode gamle Vaag så til Hals, og vi benyttede naturligvis lejligheden til at få en dejlig aftentur i Steen og Hals Roklub’s dejlige rofarvand, hvor vi indtog aftensmaden på “Mallorca”
Indrømmet, det har været lidt vemodigt at skille os af med disse tre fine kajakker som vi har haft mange dejlige oplevelser med, men da de ikke har været på vandet de sidste 2-3 år er det vel på tide at de kom videre og kan give de ejere lige så gode oplevelser.

På besøg i Hals Roklubs rofarvand

Den sidste weekend i april besluttede vi os for tage vores lille Minicamper på jydekrogen og tog til Ebeltoft. Vi vakte en del opsigt på campingpladsen, idet vores campingvogn jo ikke ligefrem er af de største, men blot er beregnet til at sove i.

Jeg er opvokset i Ebeltoft og nyder altid og hver eneste gang, vi kommer på de kanter, at komme tilbage til mit gamle ”Hood”. I mine unge dage har jeg gennemsejlet Ebeltoft vig på kryds og tværs og føler at jeg kender den som mine egen bukselomme, så for at opleve noget andet tog vi i stedet for på tur på Kalø vig, en tur fra Nappedam lystbådehavn og ud til Knebelbro, via Kalø slotsruin og retur igen, en dejlig forårstur på 22 km.
Mols, dens natur, landskab og de mange vige og bugter kan altså noget, og noget som jeg desværre ikke forstod at sætte pris på dengang jeg boede der, tilbage i 70´erne.

Kalø vig kan altså noget !
Vores mini camperlejr.

Varmere tider er forhåbentligt på vej og lige nu har vi sat fokus på et sydfynske øhav, hvor vi nok tager en rundtur i løbet af maj måned.

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Ture 2021. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s