Sommeren der forsvandt

Så gik foråret og den sommer, og helt ærligt så var kajakkerne ikke ret meget i fokus hen over de ellers meget fornuftige sommermåneder. Jeg ved ikke om bægeret blev fyldt rigeligt op sidste år, da ”projekt Nørrejyske ø” blev gennemført, her fik jeg jo tilbagelagt flere kilometer end jeg nogensinde før har padlet, eller om jeg bare har haft fokus på alt for mange andre spændende ting at tage mig til, men lidt kajakroning blev det da trods alt til.

Minicamper på den sidste tur

I april havde vi jo nogle dejlige dage i Ebeltoft hvor kajakkerne blev luftet i Kalø vig, og hvor vi overnattede i  i vores lille Minicamper – Jeg ved ikke om vi på det seneste, er blevet lidt mere komfortable, for efter den tur, hvor vi hver morgen sad i ca. 3 graders frost, med røde kinder og uldvanter og fortærede vores morgenmad, besluttede vi os for at udskifte minicamperen ud med en lidt mere almindelig campingvogn med indendørs siddepladser.

I løbet af maj måned var Minicamperen solgt, det tog under 2 timer at sælge og kort efter købte vi en fin brugt 5 meters campingvogn, som fremover skal være base for vores nogle af vores kajakudflugter. Vognen skulle vi hente i Silkeborg, og selvfølgelig læssede vi kajakkerne på bilen og drog til Langesø campingplads hvor vores nye vogn blev sat op og blev indviet og vi fik, hen over nogle dejlige solskinsdage, roet nogle rigtig fine ture på Gudenåen og søerne omkring.

Vi bliver overhalet af Hjejlen
Roaften i Skagen Havkajakklub

Hen over foråret er det også blevet til lidt kursus og frironingsaktiviteter i Skagen Havkajakklub, og det jo dejligt at vi kan give et nap med, nu da klubben i år har haft tilgang af flere nye kajakroere end nogensinde før. Efter kurset havde vi fornøjelsen af at inviterer hele holdet med på Ryåen,som jo er vores gamle hjemmebane.

I september måned havde vi sammen med et par gode kajakvenner lejet en lille hytte i Lillesand i Norge. Hytten lå helt fantastisk for enden af ”Klingsundkilen”, en lille fjord kun et par kilometer fra byen. Her havde vi, hen over en lille uges tid, nogle rigtig fine kajakudflugter i Skærgården og lidt rundt på MTB i Lillesand. Lillesand og skærgården omkring, er en fantastisk krog i Norge som vi efterhånden har besøgt nogle gange. – ”Sørlandet” kan altså noget!

Afgang fra Klingsundkilen i Lillesand
Vores base – Ren idyl

Et par uger efter skulle vi afsted igen, denne gang også til Norge men nu gik turet op til Tregde feriecenter hvor vi de seneste 7-8 år har været afsted efterårs tur med kajakkerne. I år var der dog frafald, så gruppen var denne gang reduceret fra 8 til 5 personer. I dagene frem imod færgeafgangen var vejrudsigterne ikke opløftende, der blev lovet stormvejr og med vindstød op til orkanstyrke og da vi, på vores bil, transportere vores kajakker i oprejste bøjler, besluttede vi, efter mange svære overvejelser, at det ikke var risikoen værd at tage kajakkerne med. Selvfølgelig fik metrologerne IKKE ret… Der var stort set ingen blæst på dagen men heldigvis havde fruen og jeg taget vores cykler med, så vi trods alt kunne nyde Norge fra landsiden – Igen blev jeg bekræftet i at Vejrudsigter kun er vejledende.

MTB i Norge…

Det blev til en lidt for stille kajaksæson, men mon ikke vi kommer stærkt igen til næste år…

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Ture 2021. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s