Valleys nye Etain 17,1

Årets store positive overraskelse fra den gamle velkendte britiske kajakproducent ”Valley” er lanceringen af Etain 17,1 –  i hvert set med mine øjne. – Som du kan læse om i et tidligere blogindlæg på denne blog, havde Fru Rasmussen ikke den helt store succes med den Valley kajak hun købte forrige år, nemlig Etain 17,3, som man på det tidspunkt kaldte, den tætteste afløser for Avocetten… Kirsten kunne hurtigt konstatere at der havde producenten nok taget munden lidt for fuld. Det var en lidt for stor og tung kajak for den mindre roer.

Men til stor glæde for Fru Rasmussen, har Valley, til den ny sæson, introduceret Etain 17,1 som i den grad appellerer til rigtige ”Avocet fans”.  Denne model var Valley nok også mere eller mindre tvunget til at komme med, da den simpelthen manglede i Etain serien.

Etain modeller er designet efter det man kalder for ”Swede format” som egentlig bare er et udtryk for at kajakken er bygget således at den giver en højere grad af stabilitet og manøvreringsevne.

Etain 17,1 er minder meget om Avocetten, blot er den ca. 30 cm længere og udstyret med 4 luger, hvoraf ”kviklugen” lige foran cockpittet er dejligt rummeligt.
Sædet er som et Valleysæde skal være og passer fruen perfekt, ingen tvivl om at Valley ved noget om siddekomfort.
Efter en at have teste den i svømmehallen, mener hun at kunne konstatere at cockpittet og især  lårstøtterne passer bedre end mange andre typer cockpits hun har siddet i og det virker som om man sidder mere stramt i den uden at det går ud over muligheden for bevæge ben og fødder.

etain171Prøvesejladsen i Kolding havn faldt i Fru Rasmussen smag

Da kajakken blev prøvesejlet i Kolding Havn kunne jeg fra land konstatere at den syner meget stabil og ligger forholdsvis lavt i vandet, den  reagere øjeblikkeligt på for og bagror og virker derfor meget manøvreringsvenlig.
Den samme oplevelse havde piloten heldigvis også selv.

Kirsten har det seneste årstid roet i Struers, ”Sea Tiger” som hun har været utrolig rigtig glad for, og som oven i købet er 1,7 kg lettere end Etain 17,1, men siddekomforten, pasformen og roegenskaberne er bare et gram bedre hos Valley.
Og hvis man vil have Etain´en i en lidt lettere udgave kan man for et tillæg på 5000 kr få den hjem i kulfiber/carbon. – Men da modellen jo er dyr nok i forvejen valgte fruen at fravælge tilkøbet… Hvilket jeg egentlig var meget tilfreds med.

Der banker altså stadig et voldsomt ”Valley hjerte” hos Fru Rasmussen
Nu glæder vi os til at se hvordan den reagere i mere voldsomt vand
– mere om det senere

Etain 17,1
Længde – 521 cm
Bredde – 53 cm bred
Vægt – 21,7 kg

Sea Tiger
Længde – 490 cm
Bredde – 51 cm
Vægt – 20 kg

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Udstyr og teknik. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s