DGI Landstævne 2017

DGI Landstævnet 2017 i Aalborg er slut, dagene er fløjet af sted og det har været en fatastisk oplevelse at være en del af så stort et event.
Som tidligere omtalt har Fruen og jeg været en smule indblandet i planlægningen af nogle af havkajakaktiviteterne under landstævnet bl.a. den sejlende parade som var en del af åbningsceremonien.

I dagene op til, var alle vejrmeldinger fudstændig rundtossede, og vi fik mange modstridende prognoser og fik faktisk ingen meldinger som holdt 100 % stik på dagen.
En ting som kunne have aflyst den sejlende parade var tordenvejr, men det fik vi heldigvis ikke noget af men til gengæld stod det ned i stænger  da den sidste briefing skulle holdes hos Ægir, kort før afgangen men det blev dog hurtigt tørvejr og vinden lagde sig helt i løbet af aftenen, så alt i alt blev det, rent vejrmæssigt, til en ok aften, set med kajakbriller på.
For nogle uger siden havde vi generalprøve på paraden og der gik det jo fint, og de tilbagemeldinger vi fik efter paraden i torsdags tyder heldigvis også på at alt tilsyneladende så fint ud, set fra landsiden.

Chief commandor Jan Nielsen, vurderer situationen..

Vi var ca. 72 kajakker og ca. 25 inriggerbåde og et ukendt antal sejlbåde med i paraden og da signalhornets 12 sekunders starttrut lød kl.19:37 satte optoget igang.
Da vi passerede under Limfjordsbroen, stod der over 6.000 efterskole elever på broen og sang med på “Blæsten går frisk over Limfjordens vande” – de’r rejste de små nakkehår sig – Fra broen langs havnefronten, og forbi tusindsvis af tilskuere, for til sidst at hilse med pagajerne på Dronningen, som jo sad i tørvejr på tribunerne.
En fantastisk kajakoplevelser som man nok aldrig får igen. – Se flere billeder her


Et kig over skulderen… joh, de er med endnu..

Landstævnet har været under planlægning i 4 år, og der er blevet afholdt et hav af møder, lavet et hav af aftaler og bygget om og renoveret for millioner af kroner i Aalborg midtby og nu hvor stævnet er slut, sidder Aalborg (og nordjylland) bl.a. tilbage med et fantastisk outdooranlæg i området hvor det gamle friluftbad lå.
Vestre Fjordpark består nu af et 165.000 m2 stort rekreativt område med et væld af aktivitets muligheder, det er blevet et samlingssted hvor alle som holder at sejle kajak, spille bold, svømme, eller eller bare hænge aktivt ud og samles i nogle fantastiske rammer.
I de nye bygninger langs vandet holder lokale foreninger og klubber til, bl.a. Aalborg Dykkerklub, Vinterbaderklubben Isbjørn og Aalborg Havkajakklub, desuden har kommunens vandcenteraktiviteter også deres adresse her.
I det nyrenoverede friluftsbad er der anlagt en fin strand med store grønne arealer ned til vandet, der er udspringsbassin med 10 metervippe, klatrevægge og vandforhindringsbaner, kort sagt det noget for alle som ønsker at være aktive.

Lørdagens rullekursus foregik i et forholdsvis tomt bassin..


Balance workshop

Balanceworkshop


Workshop med Roteknik og styretag

I to dage, fredag og lørdag, var Michael Thaarup og jeg tovholdere på praktikken i forbindelse med afholdelsen af 4 havkajakworkshops som for forhåndstilmeldte stævnedeltagere i Fjordparken. Fredagens dårlige vejr betød at mange af de tilmeldte udeblev fra aktiviteterne men til gengæld var der fuld gang i den hele lørdagen hvor Landstævnet i den grad blev reddet af en god gammeldags sommerdag hvor Fjordparken for alvor sydede af masser af sommeraktiviteter.
De 4 workshops blev håndteret af en flok yderst dedikerede og dygtige instruktører fra, Gjøl, Skagen, Mariager og Nibe og sammen havde vi et par uforglemmelige dage i fællesskabets navn.  – Se flere billeder her

På Gjøl Ro & Kajakklubs vegne, havde jeg lovet at stille 14 klubkajakker (+tilbehør) til rådighed og Nibe Roklub supplerede op med 6 stk.
I den ledning fik jeg afprøvet at jeg i samme træk (en bil med kajaktrailer) kan fragte 17 kajakker.. men så er der også læs på. – så ved vi det til en anden gang :o)

Ud over vores havkajak workshops var der mange “kom og prøv” aktiviter, bl.a. Crossover, Kajak, Kano og SUP som til sammen fil ca. 1.200 stævnedeltagere på vandet.

Landstævnet i Aalborg er veloverstået og alt er faldet til ro igen…
Og vi fik mærket pulsen og mødt  magien…

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Ture 2017. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s