Livø Rundt

Vi var havnet i en periode med godt vejr og vejrudsigten frem til week-enden (10-11 juli) lød da også lovende, især lørdag så godt ud, op til 27 grader og let til svag vind.. ummmm det skulle udnyttes ..
Vi besluttede derfor at det nu var tid for en tur fra Rønbjerg og rundt om Livø., en udflugt som vi har snakket om i mange år, men som vi aldrig havde fået gjort noget ved – nu skulle det være. Bilen blev pakket fredag aften og tidligt lørdag morgen kørte vi mod et søvnigt Rønbjerg.
Vi satte kajakkerne i vandet ved flydebroen i Rønbjerg havn, og ved otte tiden var vi på vandet med kurs imod Livø.
Turen over til øen er på små 4 kilometer og vi havde nok forventet en del flere lystsejler på vandet men vi havde faktisk fjorden for os selv hele vejen over.
Vi valgte at sigte efter Livø tap som er den lange tange som strækker sig som en lang hale syd ud af øen,. Den syntes at være uendelig lang men reelt er den ca 2 km lang . Der skulle være en stor sælkoloni som holder til på tangen men der var ingen hjemme denne gang .. Vi så dem dog senere på dagen..
Turen (med uret) rundt om øen er rigtig flot, især bagsiden af Livø, altså den side man ikke ser fra Rønbjerg er flot,. De vejrbidte skrænter og det frodige koperede terræn er værd og studere..
Syd for den lille havn hvor Livøfærgen lægger til og hvor lystsejlerne gør holdt, gik vi i land for at spise vores medbragt frokost.. Kirsten havde sin kikkert med og ude midt i fjorden fik hun øje på to kajakker som var ved at krydse over fra fastlandet mod Livø – de havde ingen veste på.. de forsvandt ud af syne på nordsiden af øen, (så slap de selvfølgelig også for at få skæld ud af Kirsten)
Efter frokost roede vi igen ud langs med Livø tap, vinden havde i mellemtiden løjet fuldstændig af og fænomenet havblik var indtruffet.. Det mest fantastiske vand at bevæge sig på.. og sælerne kunne ikke længere gemme – et par stykker holdt os under observation under hele turen ud langs Tappen..
Turen tilbage mod Rønbjerg gik stille og roligt i det blanke vand.. ren terapi for sjælen.. men tilbage i Rønbjerg havn var folk kommet til live.. og i modsætning til om morgenen da vi lagde ud, var der nu liv og glade dage på havnen.. vi skyndte os at pakke vores sager sammen og forlod så Rønbjerg for denne gang..

Distance ca. 20 km, og en udflugt som varmt kan anbefales, dog skal man lige have vejrudsigten på sin side inden man krydser over til Øen..

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Ture 2010. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s