Baja, Mexico – Part 3

Frisk igen… – 13, 14 november

Torsdag, 13 november
Efter den dejlige lange nattesøvn og en skål af køkkenes bedste havregrød var i frisk igen men Morten havde overtaget dårligdommen og hele dagen i bremserne med samme symptomer som jeg havde haft.. Vi trak igen morgenmaden en smule ud således at Morten kunne komme lidt til hægterne og ved ni tiden var lejren pakket og vi havde kurs imod Carmens Nordspids.  Efter at have rundet de barske klippeformationer ved Punta Lobos, tørnede vi hovedkuls ind midt i en søløvekoloni og beboerne her var vist ikke helt tilfredse med at få besøg.. Søløven er et forholdsvis stort dyr, i forhold til vores små gråspættede sæler vi er vant til at se i Danmark og de virkede en kende mere truende når de forfølger en uventet gæst  (i dette tilfælde en flok kajakker) men en virkelig fed oplevelse at være så tæt på.

søløveokSøløvekolonien på nordspidsen af isla Carmen

Resten af turen til camp 4 benyttede vi til lidt “Rock hopping” ned langs de flotte østvente kyst jvor klipperne er lidt barskere end på vestkysten. Vi nåede Camp kl. 16 og Morten trænger til en god nats søvn, og vi er alle igen i seng inden klokken er 2030

– Dagens etape: 17 km
– Camp 4, Ensenada el Perro

Fredag, 14 november
Morgentællingen viser at alle igen er friske og vi er klar på vandet kl. 0830 efter at have indtaget endnu et af Marcos´s solide morgenmåltider..

Dagen starter med at vi følger kysten ned Carmen´s østlige ” krog som kaldes Punta Perico. På vejen dertil “Rock Hoppede”  vi lidt ud og ind imellem de mange små klippeskær og udforskede nogle spændende grotter og da rundede klipperne ind til “Saltsyder bugten” råbte Marcos os pludselig an… Whales, Whales !!
Kun 100 meter foran os kom der en stor flok Pilot Whales (har senere fundet ud af at det er det engelske ord for Grindehvaler) glidende, stille og roligt forbi, 10-15 styk var der og vi sad som hypnotiserede i vores kajakker og nød synet, på et tidspunkt lå jeg kun 15-20 meter fra et par stykker af dem.

hvalGrindehvaler ret forude…

Grindehvalen er i familie med delfinen og kan blive op til 7 meter lang og vi fik at vide at det er forholdsvis sjældent at se  dem i dette farvand, men vi var heldige.
En sådan oplevelse giver et hel speciel euforisk stemning i gruppen, for i bund grund er det jo disse oplevelser vi kommer efter.

Efter Hvaloplevelsen gik turen ind i bunden af Salina Bay (Saltsyder bugten) hvor vi spiste frokost og fik lov at besøge den gamle nedlagte Saltsyder by, hvor der i mange år boede ca. 20 mennesker som passede produktionen af salt ud fra bugtens meget saltholdige havvand.

salinaokSalina, den gamle saltsyder by

I dag er stedet kun bemandet med to mand som er ansat til at passe øens langhornsfår. den gamle by står stadig tilbage som en spøgelsesby og monument over forgangne tider.

truckokhusokvindueokstrandokEfter en dag med masser oplevelser var det tid at finde hen til Camp 5 hvor Marcos havde lovet at der var mulighed for at vi kunnet blive skyllet i ferskvand og få fyldt vores vandposer op igen..

– Dagens etape: 17 km
– Camp 5, Las Gavilanes (The Sparrow Hacks)

rutemap

 

 

 

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Kajak i Mexico, Ture 2014. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s