Vores Sommervejr

Onsdag den 8 juli, kort før middag blev jeg ringet op af Rasmus som er journalist på DR´s vejrudsigt, som hen over sommeren hedder Vores Vejr. Jeg havde snakket med Rasmus før, angående et TV spot af nogle aktive havkajakroere som han akut stod og manglede billeder af, det kunne jeg desværre, ikke hjælpe ham med på det tidspunkt, men denne gang stod han på Gjøl havn hvor aftenens sommervejrudsigt skulle sendes fra, men vejret var ikke gunstigt, det blæste en halv pelikan og regnede tilmed ind imellem, så TV-holdet manglede tag over hovedet som vi (GRK) jo kunne hjælpe dem med at give dem.
Jeg fik hurtigt arrangeret en halv fridag fra arbejdet og skyndte mig til Gjøl hvor jeg mødte TV-holdet og fik aftalt at aftenens vejrudsigt sagtens kunne afvikles med afsæt fra vores  bådehal og vi kunne tilbyde læ og tag over hovedet i den barske sommeraften.
GRK blev i den grad vist frem fra sin bedste side og vores ekstraordinære roaften, med leg og rul i havnebassinet, blev vist i den bedste sendetid.. det blev nævnt at der var op imod 350.000 seere på denne vejrudsigt.. GRK er dermed landskendt :o)

tvholdTv-holdet lægger planen under pavilionen

stormSe “Vores Sommervejr” fra GRK som blev sendt den 8 juli kl. 1855

Det blev til en spændende aften som gav et interessant indblik i hvor proffesionelle Meterolog Søren Jakobsen og hans TV-hold er, og hvor stort et  forarbejde der skal til for at lave 10 minutters vejrudsigt, vel og mærket udenfor DR´s vante rammer. –  Respekt !

Selve vejrudsigten var jo ikke særlig opløftende, blæst, kulling, storm og mere blæst, dog kunne vi skimte godt vejr 3 dage frem i tiden, nemlig lørdag i week-enden hvor vi havde planlagt at tilbringe tiden i Skagen.
Lørdag blev en rigtig god dag med svag vind og høj sol, ja det mindede faktisk om rigtigt sommervejr og vi fik indviet vores “nye” rofarvand med en tur fra Skagen Havkajakklub, ud forbi grenen og retur igen.
En ren fornøjelse, både at have godt vejr og frisk vand at ro i – det blev ialt til 16 fantastiske kilometer..

vippefyrForbi vippefyret på næsten fladt vand

grenenMed kik ind imod spidsen Danmark – Grenen rundes..

Om Henrik Juul Rasmussen

Skarpæsvej 21 9990 Skagen
Dette indlæg blev udgivet i Ture 2015. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s